Biskut Almond London Nestlé® Nestum® x Nestlé® EveryDay® | Nestlé Home of Good Langkau ke kandungan utama

Biskut Almond London Nestlé® Nestum® x Nestlé® EveryDay®

Image
Nestlé® Nestum® width=
Resipi oleh Nestlé® Nestum®

Bahan-Bahan

  • 200 gram Kacang Badam yang dibakar
  • 150 gram Mentega
  • 250 Gram Tepung Gandum
  • 60 Gram Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original
  • 20 Gram Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original
  • 40 Gram Gula Ais
  • 250 Gram Butang Coklat
  • 7 Sudu Besar susu tepung Nestlé® EveryDay®
  • 1 sudu kecil serbuk penaik
  • 1 Keping Kuning Telur

Sedia

17

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

21

Mins

test

Hidangan

35

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

3 min

Kacau mentega dan gula aising sehingga sebati.

Langkah 02.

1 min

Masukkan kuning telur dan kacau selama 1 minit.

Langkah 03.

3 min

Ayak tepung, susu tepung Nestlé® EveryDay® dan serbuk penaik ke dalam campuran mentega dan gula aising.

Langkah 04.

5 min

Masukkan Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original dan uli doh.

Langkah 05.

15 min

Rehatkan doh selama 15 minit.

Langkah 06.

5 min

Ambil 6 hingga 7gram doh dan balut pada badam.

Langkah 07.

20 min

Bakar doh dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170°C selama 15 hingga 20 minit.

Langkah 08.

15 min

Keluarkan dan biarkan biskut sejuk.

Langkah 09.

1 min

Cairkan coklat di dalam ketuhar selama 1 minit. Periksa sama ada cair sepenuhnya.

Langkah 10.

3 min

Letakkan biskut ke dalam bekas mini cupcake dan salutkan 1 sudu besar coklat cair di atas biskut.

Langkah 11.

2 min

Taburkan hiasan Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original di atasnya.

Langkah 12.

30 min

Ulangi proses yang sama untuk kuki yang lain.

Langkah 13.

30 min

Biarkan coklat sejuk dan simpan dalam bekas kedap udara.

Maklumat Nutrisi

598.83

Kalori

12.14g

Protin

58.78g

Karbohidrat

36.00g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Image

Prep: 17 mins
Cooking: 21 mins
Serve: 35 people

Ingredients


  • 200 gram Kacang Badam yang dibakar
  • 150 gram Mentega
  • 250 Gram Tepung Gandum
  • 60 Gram Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original
  • 20 Gram Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original
  • 40 Gram Gula Ais
  • 250 Gram Butang Coklat
  • 7 Sudu Besar susu tepung Nestlé® EveryDay®
  • 1 sudu kecil serbuk penaik
  • 1 Keping Kuning Telur


Directions

Step 01.

3 min

Ingredients on this step:

Kacau mentega dan gula aising sehingga sebati.

Step 02.

1 min

Ingredients on this step:

Masukkan kuning telur dan kacau selama 1 minit.

Step 03.

3 min

Ingredients on this step:

Ayak tepung, susu tepung Nestlé® EveryDay® dan serbuk penaik ke dalam campuran mentega dan gula aising.

Step 04.

5 min

Ingredients on this step:

Masukkan Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original dan uli doh.

Step 05.

15 min

Ingredients on this step:

Rehatkan doh selama 15 minit.

Step 06.

5 min

Ingredients on this step:

Ambil 6 hingga 7gram doh dan balut pada badam.

Step 07.

20 min

Ingredients on this step:

Bakar doh dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170°C selama 15 hingga 20 minit.

Step 08.

15 min

Ingredients on this step:

Keluarkan dan biarkan biskut sejuk.

Step 09.

1 min

Ingredients on this step:

Cairkan coklat di dalam ketuhar selama 1 minit. Periksa sama ada cair sepenuhnya.

Step 10.

3 min

Ingredients on this step:

Letakkan biskut ke dalam bekas mini cupcake dan salutkan 1 sudu besar coklat cair di atas biskut.

Step 11.

2 min

Ingredients on this step:

Taburkan hiasan Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original di atasnya.

Step 12.

30 min

Ingredients on this step:

Ulangi proses yang sama untuk kuki yang lain.

Step 13.

30 min

Ingredients on this step:

Biarkan coklat sejuk dan simpan dalam bekas kedap udara.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 58.78g
  • energykilocalories: 598.83kcal
  • fat: 36.00g
  • protein: 12.14g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?