Kari Ayam Vegetarian dengan Susu Nestlé® EveryDay® | Nestlé Home of Good Langkau ke kandungan utama

Kari Ayam Vegetarian dengan Susu Nestlé® EveryDay®

Image
Nestlé® EveryDay® width=
Resipi oleh Nestlé® EveryDay®

Bahan-Bahan

  • 250 Gram Ayam Vegetarian
  • 300 gram Kentang
  • 150 gram tomato
  • 2 Sudu Besar Serbuk Kari Daging
  • 1 Sudu Teh Serbuk Cili
  • 12 sudu besar Susu Tepung Nestlé® EveryDay®
  • 800 Mililiter Air
  • 10 Cili Kering
  • 5 tangkai Serai
  • 3 Sentimeter Lengkuas
  • 5 Bawang Merah
  • 4 Ulas Bawang Putih
  • 2 Sentimeter Halia
  • 4 buah pelaga
  • 4 biji cengkih
  • 4 Bunga Lawang
  • 2 Batang Kayu Manis
  • 2 tangkai daun kari
  • 4 sudu besar Minyak Masak
  • 1 Secubit Gula
  • 1 Secubit Garam

Sedia

10

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

20

Mins

test

Hidangan

2

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

10 min

Sediakan pes dengan mengisar cili kering, serai, lengkuas, bawang merah, bawang putih dan halia. Kisar menjadi pes.

Langkah 02.

3 min

Sekarang, panaskan minyak masak. Tumis adunan buah pelaga, bunga cengkih, bunga lawang, batang kayu manis dan tangkai daun kari dengan api perlahan hingga naik bau.

Langkah 03.

2 min

Masukkan pes, kari dan serbuk cili dan goreng sehingga naik minyak.

Langkah 04.

1 min

Masukkan kentang dan tomato, kemudian kacau rata.

Langkah 05.

1 min

Masukkan susu Nestlé® EveryDay®, kemudian kacau rata.

Langkah 06.

3 min

Biarkan masakan berkilauan dengan api perlahan sehingga kentang masak sepenuhnya.

Langkah 07.

10 min

Masukkan ayam vegetarian dan teruskan masak selama 10 minit lagi.

Langkah 08.

2 min

Hidangkan hidangan dengan nasi.

Maklumat Nutrisi

188.03

Kalori

9.19g

Protin

18.56g

Karbohidrat

8.90g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Image

Prep: 10 mins
Cooking: 20 mins
Serve: 2 people

Ingredients


  • 250 Gram Ayam Vegetarian
  • 300 gram Kentang
  • 150 gram tomato
  • 2 Sudu Besar Serbuk Kari Daging
  • 1 Sudu Teh Serbuk Cili
  • 12 sudu besar Susu Tepung Nestlé® EveryDay®
  • 800 Mililiter Air
  • 10 Cili Kering
  • 5 tangkai Serai
  • 3 Sentimeter Lengkuas
  • 5 Bawang Merah
  • 4 Ulas Bawang Putih
  • 2 Sentimeter Halia
  • 4 buah pelaga
  • 4 biji cengkih
  • 4 Bunga Lawang
  • 2 Batang Kayu Manis
  • 2 tangkai daun kari
  • 4 sudu besar Minyak Masak
  • 1 Secubit Gula
  • 1 Secubit Garam


Directions

Step 01.

10 min

Ingredients on this step:

Sediakan pes dengan mengisar cili kering, serai, lengkuas, bawang merah, bawang putih dan halia. Kisar menjadi pes.

Step 02.

3 min

Ingredients on this step:

Sekarang, panaskan minyak masak. Tumis adunan buah pelaga, bunga cengkih, bunga lawang, batang kayu manis dan tangkai daun kari dengan api perlahan hingga naik bau.

Step 03.

2 min

Ingredients on this step:

Masukkan pes, kari dan serbuk cili dan goreng sehingga naik minyak.

Step 04.

1 min

Ingredients on this step:

Masukkan kentang dan tomato, kemudian kacau rata.

Step 05.

1 min

Ingredients on this step:

Masukkan susu Nestlé® EveryDay®, kemudian kacau rata.

Step 06.

3 min

Ingredients on this step:

Biarkan masakan berkilauan dengan api perlahan sehingga kentang masak sepenuhnya.

Step 07.

10 min

Ingredients on this step:

Masukkan ayam vegetarian dan teruskan masak selama 10 minit lagi.

Step 08.

2 min

Ingredients on this step:

Hidangkan hidangan dengan nasi.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 18.56g
  • energykilocalories: 188.03kcal
  • fat: 8.90g
  • protein: 9.19g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?