Bahan-Bahan
- 250 Gram Keju Krim
- 65 gram Gula
- 2 Telur Besar
- 1/2 Sudu Besar Esen Vanila
- 120ml Susu Nestlé® EveryDay®
- 80 milliliter Krim Putar
- 15 Gram Tepung
Sedia
11
Mins
Masak
25
Mins
Hidangan
2
Orang
Langkah-Langkah
Langkah 01.
5 min
Pukul cream cheese hingga kembang dan ringan. Kemudian, tuangkan gula dan teruskan pukul selama 2 minit lagi.
Langkah 02.
2 min
Perlahan-lahan masukkan telur, satu demi satu, dan esen vanila.
Langkah 03.
2 min
Tuangkan susu Nestlé® EveryDay® dan krim putar. Pukul sehingga sebati. Kemudian, masukkan tepung jagung dan gaul rata.
Langkah 04.
2 min
Tuang adunan ke dalam loyang kek 6" yang telah dialas. (Pastikan untuk melapik loyang kek dengan kertas pacmen di atas rim dan dimasukkan ke dalam bahagian bawah)
Langkah 05.
25 min
Masukkan ke dalam air fryer dan bakar pada suhu 200°C selama 20 minit. Pastikan kek keju masih bergoyang di tengah manakala bahagian atasnya telah gelap.
Langkah 06.
160 min
Biarkan ia sejuk di dalam air fryer sehingga suhu bilik.
Langkah 07.
120 min
Sejukkan sekurang-kurangnya 2 jam sebelum dimakan.
Maklumat Nutrisi
284.81
Kalori
5.76g
Protin
17.53g
Karbohidrat
21.44g
Lemak
Tags
Temui Resepi Kami
Ingredients
- 250 Gram Keju Krim
- 65 gram Gula
- 2 Telur Besar
- 1/2 Sudu Besar Esen Vanila
- 120ml Susu Nestlé® EveryDay®
- 80 milliliter Krim Putar
- 15 Gram Tepung
Directions
Step 01.
5 min
Ingredients on this step:
Pukul cream cheese hingga kembang dan ringan. Kemudian, tuangkan gula dan teruskan pukul selama 2 minit lagi.
Step 02.
2 min
Ingredients on this step:
Perlahan-lahan masukkan telur, satu demi satu, dan esen vanila.
Step 03.
2 min
Ingredients on this step:
Tuangkan susu Nestlé® EveryDay® dan krim putar. Pukul sehingga sebati. Kemudian, masukkan tepung jagung dan gaul rata.
Step 04.
2 min
Ingredients on this step:
Tuang adunan ke dalam loyang kek 6" yang telah dialas. (Pastikan untuk melapik loyang kek dengan kertas pacmen di atas rim dan dimasukkan ke dalam bahagian bawah)
Step 05.
25 min
Ingredients on this step:
Masukkan ke dalam air fryer dan bakar pada suhu 200°C selama 20 minit. Pastikan kek keju masih bergoyang di tengah manakala bahagian atasnya telah gelap.
Step 06.
160 min
Ingredients on this step:
Biarkan ia sejuk di dalam air fryer sehingga suhu bilik.
Step 07.
120 min
Ingredients on this step:
Sejukkan sekurang-kurangnya 2 jam sebelum dimakan.
Nutrition Facts
- carbohydrates: 17.53g
- energykilocalories: 284.81kcal
- fat: 21.44g
- protein: 5.76g
Tulis Ulasan Anda