Ingredients
- 150 gram Mentega
- 30 Gram Gula Serbuk
- 125 Gram Tepung
- 20 Gram Kelapa kering
- 200 Gram cip butang coklat
- 3 Sudu Besar Butiran Emas Nescafé®
- 6 jari KitKat® 6 unit
- 1 sudu kecil Ekstrak vanila
Sedia
21
Mins
Masak
18
Mins
Hidangan
15
Orang
Directions
Step 01.
3 min
Untuk menyediakan ganache, cairkan KitKat® , coklat berbentuk butang dan Nescafé® Gold Granules di atas api sederhana sehingga tekstur yang licin.
Step 02.
1 min
Untuk mula membakar biskut, alaskan 2 dulang pembakar dengan kertas parchment.
Step 03.
1 min
Letakkan mentega ke dalam mangkuk dan gaul sehingga berkrim dengan pengadun tangan.
Step 04.
12 min
Masukkan gula tepung dan ekstrak vanila, teruskan gaul selama 12 minit sehingga adunan menjadi putih dan berkrim.
Step 05.
2 min
Masukkan tepung dengan menggunakan spatula dan gaul hingga sebati.
Step 06.
1 min
Pindahkan adunan ke dalam piping bag.
Step 07.
2 min
Paipkan adunan pada dulang pembakar yang telah disediakan untuk membentuk biskut.
Step 08.
15 min
Bakar pada suhu 160˚C selama 15 minit atau sehingga dasar biskut bertukar perang.
Step 09.
2 min
Celupkan setiap biskut ke dalam ganache (suam), dengan separuh biskut sahaja di salut.
Step 10.
5 min
Hiaskan biskut dengan kelapa kering.
Step 11.
10 min
Biarkan ia sejuk dan sedia untuk dihidangkan.
Nutrition Facts
317.54
kcal
3.48g
Protein
28.53g
Carb
21.08g
Fat
Tags
Discover Our Recipes
Ingredients
- 150 gram Mentega
- 30 Gram Gula Serbuk
- 125 Gram Tepung
- 20 Gram Kelapa kering
- 200 Gram cip butang coklat
- 3 Sudu Besar Butiran Emas Nescafé®
- 6 jari KitKat® 6 unit
- 1 sudu kecil Ekstrak vanila
Directions
Step 01.
3 min
Ingredients on this step:
Untuk menyediakan ganache, cairkan KitKat® , coklat berbentuk butang dan Nescafé® Gold Granules di atas api sederhana sehingga tekstur yang licin.
Step 02.
1 min
Ingredients on this step:
Untuk mula membakar biskut, alaskan 2 dulang pembakar dengan kertas parchment.
Step 03.
1 min
Ingredients on this step:
Letakkan mentega ke dalam mangkuk dan gaul sehingga berkrim dengan pengadun tangan.
Step 04.
12 min
Ingredients on this step:
Masukkan gula tepung dan ekstrak vanila, teruskan gaul selama 12 minit sehingga adunan menjadi putih dan berkrim.
Step 05.
2 min
Ingredients on this step:
Masukkan tepung dengan menggunakan spatula dan gaul hingga sebati.
Step 06.
1 min
Ingredients on this step:
Pindahkan adunan ke dalam piping bag.
Step 07.
2 min
Ingredients on this step:
Paipkan adunan pada dulang pembakar yang telah disediakan untuk membentuk biskut.
Step 08.
15 min
Ingredients on this step:
Bakar pada suhu 160˚C selama 15 minit atau sehingga dasar biskut bertukar perang.
Step 09.
2 min
Ingredients on this step:
Celupkan setiap biskut ke dalam ganache (suam), dengan separuh biskut sahaja di salut.
Step 10.
5 min
Ingredients on this step:
Hiaskan biskut dengan kelapa kering.
Step 11.
10 min
Ingredients on this step:
Biarkan ia sejuk dan sedia untuk dihidangkan.
Nutrition Facts
- carbohydrates: 28.53g
- energykilocalories: 317.54kcal
- fat: 21.08g
- protein: 3.48g
Write a review