Tart Nanas KitKat® | Nestlé Home of Good Langkau ke kandungan utama

Tart Nanas KitKat®

Image
KitKat® width=
Resipi oleh KitKat®

Bahan-Bahan

  • 16 Jari KitKat® 16 unit
  • 250 Gram Tepung Serbaguna
  • 100 gram Jem Nanas
  • 1 biji Telur
  • 1 sudu besar Air
  • 1 sudu kecil Garam
  • 1 cawan basuh telur

Sedia

35

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

15

Mins

test

Hidangan

5

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

5 min

Ayak tepung ke dalam mangkuk adunan. Masukkan mentega dan gaul sehingga sebati semacam serbuk roti.

Langkah 02.

3 min

Masukkan 1 biji telur ke dalam adunan dan gaul sehingga sebati.

Langkah 03.

2 min

Masukkan KitKat® yang dicincang dan gaulkan doh hingga sekata.

Langkah 04.

30 min

Ratakan doh dan sejukkan dalam peti ais lebih kurang 30 minit.

Langkah 05.

5 min

Sementara itu, gulungkan jem nanas (atau boleh digantikan dengan pes) menjadi bentuk bebola (kira-kira 3g setiap bebola)

Langkah 06.

10 min

Potong doh dengan pemotong biskut dan letakkan di atas dulang pembakar yang telah digris.

Langkah 07.

10 min

Sapu campuran telur cairan (egg wash) ke atas tart dan letakkan bebola pes nanas ke atas setiap tart.

Langkah 08.

15 min

Bakar tart pada suhu 170ºC selama 12 hingga 15 minit.

Langkah 09.

5 min

Biarkan ia sejuk sepenuhnya dan sedia untuk dihidangkan.

Maklumat Nutrisi

303.10

Kalori

9.13g

Protin

45.37g

Karbohidrat

8.99g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Image

Prep: 35 mins
Cooking: 15 mins
Serve: 5 people

Ingredients


  • 16 Jari KitKat® 16 unit
  • 250 Gram Tepung Serbaguna
  • 100 gram Jem Nanas
  • 1 biji Telur
  • 1 sudu besar Air
  • 1 sudu kecil Garam
  • 1 cawan basuh telur


Directions

Step 01.

5 min

Ingredients on this step:

Ayak tepung ke dalam mangkuk adunan. Masukkan mentega dan gaul sehingga sebati semacam serbuk roti.

Step 02.

3 min

Ingredients on this step:

Masukkan 1 biji telur ke dalam adunan dan gaul sehingga sebati.

Step 03.

2 min

Ingredients on this step:

Masukkan KitKat® yang dicincang dan gaulkan doh hingga sekata.

Step 04.

30 min

Ingredients on this step:

Ratakan doh dan sejukkan dalam peti ais lebih kurang 30 minit.

Step 05.

5 min

Ingredients on this step:

Sementara itu, gulungkan jem nanas (atau boleh digantikan dengan pes) menjadi bentuk bebola (kira-kira 3g setiap bebola)

Step 06.

10 min

Ingredients on this step:

Potong doh dengan pemotong biskut dan letakkan di atas dulang pembakar yang telah digris.

Step 07.

10 min

Ingredients on this step:

Sapu campuran telur cairan (egg wash) ke atas tart dan letakkan bebola pes nanas ke atas setiap tart.

Step 08.

15 min

Ingredients on this step:

Bakar tart pada suhu 170ºC selama 12 hingga 15 minit.

Step 09.

5 min

Ingredients on this step:

Biarkan ia sejuk sepenuhnya dan sedia untuk dihidangkan.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 45.37g
  • energykilocalories: 303.10kcal
  • fat: 8.99g
  • protein: 9.13g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?