Samosa Berasaskan Tumbuhan | Harvest Gourmet (BM) Langkau ke kandungan utama

Samosa Berasaskan Tumbuhan

Image
Harvest Gourmet™ width=
recipe by Harvest Gourmet™

Ingredients

  • 2 sudu besar Minyak Masak
  • 2 unit Bawang Besar
  • 4 ulas Bawang Putih
  • 2 tangkai Daun Kari
  • 1 Peket MAGGI® Sambal Tumis 30g
  • 2 1/2 sudu besar Serbuk Kari
  • 1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
  • 150 gram Kentang
  • 2/3 cawan Air
  • 1 1/2 sudu kecil Perasa Cendawan
  • 2 sudu kecil Gula
  • 1 sudu kecil Pes Asam Jawa
  • 10 unit Kulit Popiah
  • 2 sudu besar Tepung Gandum
  • 1/4 cawan Air
  • 2 cawan Minyak Masak

Directions

Step 01.

20 min

Panaskan minyak masak, tumis bawang merah dan bawang putih yang dikisar bersama daun kari hingga garing sedikit. Masukkan MAGGI Sambal Tumis dan serbuk kari. Gaul rata hingga pecah minyak. Masukkan Harvest Gourmet Mince, kentang dan air. Reneh hingga agak kering. Masukkan perasa vegetarian, gula dan pes asam jawa. Gaul rata & ketepikan.

Step 02.

15 min

Campurkan air dengan tepung gandum untuk menghasilkan pes. Potong kulit spring roll dalam bentuk segi empat tepat. Letakkan inti dan lipat untuk membentuk segi tiga. Lipat sehingga hujung jahitan. Gam dengan pes.

Step 03.

5 min

Panaskan minyak masak. Goreng hingga kekuningan atau boleh 'air fryer' pada suhu 180c hingga kekuningan.

Nutrition Facts

268.41

kcal

9.71g

Protein

29.68g

Carb

12.16g

Fat

Write a review

Would you recommend this item?
Imej-imej
You have added 0 out of 3 allowed media item entities.

Discover Our Recipes

Samosa Berasaskan Tumbuhan

Image



Ingredients


  • 2 sudu besar Minyak Masak
  • 2 unit Bawang Besar
  • 4 ulas Bawang Putih
  • 2 tangkai Daun Kari
  • 1 Peket MAGGI® Sambal Tumis 30g
  • 2 1/2 sudu besar Serbuk Kari
  • 1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
  • 150 gram Kentang
  • 2/3 cawan Air
  • 1 1/2 sudu kecil Perasa Cendawan
  • 2 sudu kecil Gula
  • 1 sudu kecil Pes Asam Jawa
  • 10 unit Kulit Popiah
  • 2 sudu besar Tepung Gandum
  • 1/4 cawan Air
  • 2 cawan Minyak Masak


Directions

Step 01.

20 min

Ingredients on this step:

Panaskan minyak masak, tumis bawang merah dan bawang putih yang dikisar bersama daun kari hingga garing sedikit. Masukkan MAGGI Sambal Tumis dan serbuk kari. Gaul rata hingga pecah minyak. Masukkan Harvest Gourmet Mince, kentang dan air. Reneh hingga agak kering. Masukkan perasa vegetarian, gula dan pes asam jawa. Gaul rata & ketepikan.

Step 02.

15 min

Ingredients on this step:

Campurkan air dengan tepung gandum untuk menghasilkan pes. Potong kulit spring roll dalam bentuk segi empat tepat. Letakkan inti dan lipat untuk membentuk segi tiga. Lipat sehingga hujung jahitan. Gam dengan pes.

Step 03.

5 min

Ingredients on this step:

Panaskan minyak masak. Goreng hingga kekuningan atau boleh 'air fryer' pada suhu 180c hingga kekuningan.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 29.68g
  • energykilocalories: 268.41kcal
  • fat: 12.16g
  • protein: 9.71g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?