Ingredients
- 2 sudu besar Minyak Masak
- 2 unit Bawang Besar
- 4 ulas Bawang Putih
- 2 tangkai Daun Kari
- 1 Peket MAGGI® Sambal Tumis 30g
- 2 1/2 sudu besar Serbuk Kari
- 1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
- 150 gram Kentang
- 2/3 cawan Air
- 1 1/2 sudu kecil Perasa Cendawan
- 2 sudu kecil Gula
- 1 sudu kecil Pes Asam Jawa
- 10 unit Kulit Popiah
- 2 sudu besar Tepung Gandum
- 1/4 cawan Air
- 2 cawan Minyak Masak
Directions
Step 01.
20 min
Panaskan minyak masak, tumis bawang merah dan bawang putih yang dikisar bersama daun kari hingga garing sedikit. Masukkan MAGGI Sambal Tumis dan serbuk kari. Gaul rata hingga pecah minyak. Masukkan Harvest Gourmet Mince, kentang dan air. Reneh hingga agak kering. Masukkan perasa vegetarian, gula dan pes asam jawa. Gaul rata & ketepikan.
Step 02.
15 min
Campurkan air dengan tepung gandum untuk menghasilkan pes. Potong kulit spring roll dalam bentuk segi empat tepat. Letakkan inti dan lipat untuk membentuk segi tiga. Lipat sehingga hujung jahitan. Gam dengan pes.
Step 03.
5 min
Panaskan minyak masak. Goreng hingga kekuningan atau boleh 'air fryer' pada suhu 180c hingga kekuningan.
Nutrition Facts
268.41
kcal
9.71g
Protein
29.68g
Carb
12.16g
Fat
Tags
Discover Our Recipes
Ingredients
- 2 sudu besar Minyak Masak
- 2 unit Bawang Besar
- 4 ulas Bawang Putih
- 2 tangkai Daun Kari
- 1 Peket MAGGI® Sambal Tumis 30g
- 2 1/2 sudu besar Serbuk Kari
- 1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
- 150 gram Kentang
- 2/3 cawan Air
- 1 1/2 sudu kecil Perasa Cendawan
- 2 sudu kecil Gula
- 1 sudu kecil Pes Asam Jawa
- 10 unit Kulit Popiah
- 2 sudu besar Tepung Gandum
- 1/4 cawan Air
- 2 cawan Minyak Masak
Directions
Step 01.
20 min
Ingredients on this step:
Panaskan minyak masak, tumis bawang merah dan bawang putih yang dikisar bersama daun kari hingga garing sedikit. Masukkan MAGGI Sambal Tumis dan serbuk kari. Gaul rata hingga pecah minyak. Masukkan Harvest Gourmet Mince, kentang dan air. Reneh hingga agak kering. Masukkan perasa vegetarian, gula dan pes asam jawa. Gaul rata & ketepikan.
Step 02.
15 min
Ingredients on this step:
Campurkan air dengan tepung gandum untuk menghasilkan pes. Potong kulit spring roll dalam bentuk segi empat tepat. Letakkan inti dan lipat untuk membentuk segi tiga. Lipat sehingga hujung jahitan. Gam dengan pes.
Step 03.
5 min
Ingredients on this step:
Panaskan minyak masak. Goreng hingga kekuningan atau boleh 'air fryer' pada suhu 180c hingga kekuningan.
Nutrition Facts
- carbohydrates: 29.68g
- energykilocalories: 268.41kcal
- fat: 12.16g
- protein: 9.71g
Write a review