Bahan-Bahan
- 2 cawan Tepung Gandum
- 1/2 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
- 1 unit Telur
- 3/4 cawan Mentega, Tanpa Garam
- 1/2 cawan Air Sejuk
- 2 sudu besar Minyak Masak
- 1 unit Bawang Merah
- 3 ulas Bawang Putih
- 1/4 inci Halia
- 1 tangkai Daun Kari
- 2 sudu besar Serbuk Kari
- 200 gram Harvest Gourmet Stir Fry Mince
- 100 gram Kentang
- 1/4 cawan Air
- 1/4 cawan Susu Penuh Krim Nestlé
- 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
- 50 gram Bayam
- 50 gram Lobak Merah
- 1 unit Telur
Sedia
30
Mins
Masak
35
Mins
Hidangan
2
Orang
Langkah-Langkah
Langkah 01.
10 min
Gaulkan tepung bersama MAGGI® CukupRasa. Masukkan sebiji telur, mentega dan air sejuk. Adun sehingga sebati dan tidak melekat pada mangkuk.
Langkah 02.
30 min
Rehatkan adunan selama 30 minit di dalam peti sejuk.
Langkah 03.
4 min
Panaskan minyak masak, tumis bawang merah, bawang putih, halia dan daun kari sehingga garing. Masukkan serbuk rempah kari, tumis sehingga pecah minyak.
Langkah 04.
2 min
Masukkan Harvest Gourmet® Stir Fry Mince dan kentang, gaul rata.
Langkah 05.
5 min
Masukkan air dan Nestle Just Milk, gaul rata dan renehkan sebentar. Masukkan lobak dan bayam.
Langkah 06.
4 min
Masukkan MAGGI® CukupRasa, gaul rata dan sejukkan.
Langkah 07.
10 min
Canaikan doh, tekap untuk hasilkan 8 kepingan.
Langkah 08.
10 min
Letakkan doh di dalam acuan, masukkan inti dan sapukan telur pada keliling pai dan tutup dengan doh. Tekan kemas bahagian tepi doh.
Langkah 09.
20 min
Sapukan telur di atas pai dan bakar pada suhu 180°C selama 20 min atau sehingga keperangan.
Maklumat Nutrisi
382.78
Kalori
9.96g
Protin
29.14g
Karbohidrat
25.18g
Lemak
Tags
Temui Resepi Kami
Ingredients
- 2 cawan Tepung Gandum
- 1/2 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
- 1 unit Telur
- 3/4 cawan Mentega, Tanpa Garam
- 1/2 cawan Air Sejuk
- 2 sudu besar Minyak Masak
- 1 unit Bawang Merah
- 3 ulas Bawang Putih
- 1/4 inci Halia
- 1 tangkai Daun Kari
- 2 sudu besar Serbuk Kari
- 200 gram Harvest Gourmet Stir Fry Mince
- 100 gram Kentang
- 1/4 cawan Air
- 1/4 cawan Susu Penuh Krim Nestlé
- 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
- 50 gram Bayam
- 50 gram Lobak Merah
- 1 unit Telur
Directions
Step 01.
10 min
Ingredients on this step:
Gaulkan tepung bersama MAGGI® CukupRasa. Masukkan sebiji telur, mentega dan air sejuk. Adun sehingga sebati dan tidak melekat pada mangkuk.
Step 02.
30 min
Ingredients on this step:
Rehatkan adunan selama 30 minit di dalam peti sejuk.
Step 03.
4 min
Ingredients on this step:
Panaskan minyak masak, tumis bawang merah, bawang putih, halia dan daun kari sehingga garing. Masukkan serbuk rempah kari, tumis sehingga pecah minyak.
Step 04.
2 min
Ingredients on this step:
Masukkan Harvest Gourmet® Stir Fry Mince dan kentang, gaul rata.
Step 05.
5 min
Ingredients on this step:
Masukkan air dan Nestle Just Milk, gaul rata dan renehkan sebentar. Masukkan lobak dan bayam.
Step 06.
4 min
Ingredients on this step:
Masukkan MAGGI® CukupRasa, gaul rata dan sejukkan.
Step 07.
10 min
Ingredients on this step:
Canaikan doh, tekap untuk hasilkan 8 kepingan.
Step 08.
10 min
Ingredients on this step:
Letakkan doh di dalam acuan, masukkan inti dan sapukan telur pada keliling pai dan tutup dengan doh. Tekan kemas bahagian tepi doh.
Step 09.
20 min
Ingredients on this step:
Sapukan telur di atas pai dan bakar pada suhu 180°C selama 20 min atau sehingga keperangan.
Nutrition Facts
- carbohydrates: 29.14g
- energykilocalories: 382.78kcal
- fat: 25.18g
- protein: 9.96g
Tulis Ulasan Anda