Pai Ayam dengan Harvest Mince | Harvest Langkau ke kandungan utama

Pai Ayam dengan Harvest Gourmet Mince

Image
Harvest Gourmet™ width=
recipe by Harvest Gourmet™

Ingredients

  • 2 cawan Tepung Gandum
  • 1/2 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
  • 1 unit Telur
  • 3/4 cawan Mentega, Tanpa Garam
  • 1/2 cawan Air Sejuk
  • 2 sudu besar Minyak Masak
  • 1 unit Bawang Merah
  • 3 ulas Bawang Putih
  • 1/4 inci Halia
  • 1 tangkai Daun Kari
  • 2 sudu besar Serbuk Kari
  • 200 gram Harvest Gourmet Stir Fry Mince
  • 100 gram Kentang
  • 1/4 cawan Air
  • 1/4 cawan Susu Penuh Krim Nestlé
  • 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
  • 50 gram Bayam
  • 50 gram Lobak Merah
  • 1 unit Telur

Sedia

30

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

35

Mins

test

Hidangan

2

Orang

Directions

Step 01.

10 min

Gaulkan tepung bersama MAGGI® CukupRasa. Masukkan sebiji telur, mentega dan air sejuk. Adun sehingga sebati dan tidak melekat pada mangkuk.

Step 02.

30 min

Rehatkan adunan selama 30 minit di dalam peti sejuk.

Step 03.

4 min

Panaskan minyak masak, tumis bawang merah, bawang putih, halia dan daun kari sehingga garing. Masukkan serbuk rempah kari, tumis sehingga pecah minyak.

Step 04.

2 min

Masukkan Harvest Gourmet® Stir Fry Mince dan kentang, gaul rata.

Step 05.

5 min

Masukkan air dan Nestle Just Milk, gaul rata dan renehkan sebentar. Masukkan lobak dan bayam.

Step 06.

4 min

Masukkan MAGGI® CukupRasa, gaul rata dan sejukkan.

Step 07.

10 min

Canaikan doh, tekap untuk hasilkan 8 kepingan.

Step 08.

10 min

Letakkan doh di dalam acuan, masukkan inti dan sapukan telur pada keliling pai dan tutup dengan doh. Tekan kemas bahagian tepi doh.

Step 09.

20 min

Sapukan telur di atas pai dan bakar pada suhu 180°C selama 20 min atau sehingga keperangan.

Nutrition Facts

382.78

kcal

9.96g

Protein

29.14g

Carb

25.18g

Fat

Write a review

Would you recommend this item?
Imej-imej
You have added 0 out of 3 allowed media item entities.

Discover Our Recipes

Pai Ayam dengan Harvest Gourmet Mince

Image

Prep: 30 mins
Cooking: 35 mins
Serve: 2 people

Ingredients


  • 2 cawan Tepung Gandum
  • 1/2 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
  • 1 unit Telur
  • 3/4 cawan Mentega, Tanpa Garam
  • 1/2 cawan Air Sejuk
  • 2 sudu besar Minyak Masak
  • 1 unit Bawang Merah
  • 3 ulas Bawang Putih
  • 1/4 inci Halia
  • 1 tangkai Daun Kari
  • 2 sudu besar Serbuk Kari
  • 200 gram Harvest Gourmet Stir Fry Mince
  • 100 gram Kentang
  • 1/4 cawan Air
  • 1/4 cawan Susu Penuh Krim Nestlé
  • 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
  • 50 gram Bayam
  • 50 gram Lobak Merah
  • 1 unit Telur


Directions

Step 01.

10 min

Ingredients on this step:

Gaulkan tepung bersama MAGGI® CukupRasa. Masukkan sebiji telur, mentega dan air sejuk. Adun sehingga sebati dan tidak melekat pada mangkuk.

Step 02.

30 min

Ingredients on this step:

Rehatkan adunan selama 30 minit di dalam peti sejuk.

Step 03.

4 min

Ingredients on this step:

Panaskan minyak masak, tumis bawang merah, bawang putih, halia dan daun kari sehingga garing. Masukkan serbuk rempah kari, tumis sehingga pecah minyak.

Step 04.

2 min

Ingredients on this step:

Masukkan Harvest Gourmet® Stir Fry Mince dan kentang, gaul rata.

Step 05.

5 min

Ingredients on this step:

Masukkan air dan Nestle Just Milk, gaul rata dan renehkan sebentar. Masukkan lobak dan bayam.

Step 06.

4 min

Ingredients on this step:

Masukkan MAGGI® CukupRasa, gaul rata dan sejukkan.

Step 07.

10 min

Ingredients on this step:

Canaikan doh, tekap untuk hasilkan 8 kepingan.

Step 08.

10 min

Ingredients on this step:

Letakkan doh di dalam acuan, masukkan inti dan sapukan telur pada keliling pai dan tutup dengan doh. Tekan kemas bahagian tepi doh.

Step 09.

20 min

Ingredients on this step:

Sapukan telur di atas pai dan bakar pada suhu 180°C selama 20 min atau sehingga keperangan.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 29.14g
  • energykilocalories: 382.78kcal
  • fat: 25.18g
  • protein: 9.96g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?