Nestlé® Nestum® Mini Pavlova | Nestlé Home of Good Langkau ke kandungan utama

Nestlé® Nestum® Mini Pavlova

Image
Nestlé® Nestum® width=
Resipi oleh Nestlé® Nestum®

Bahan-Bahan

  • 100 gram Aising
  • 1 cawan Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original
  • 100 Gram Gula Kastor
  • 12 Gram Tepung Jagung
  • 1 Sudu Besar Cuka
  • 3 keping Telur Putih
  • 250 gram Krim Putar
  • 2 Sudu Besar Susu Pekat
  • 1 Pek Strawberi
  • 1 Pek Beri Biru

Sedia

30

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

60

Mins

test

Hidangan

6

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

3 min

Campurkan aising, gula kastor, tepung jagung, cuka, dan bahan-bahan putih telur dalam mangkuk adunan.

Langkah 02.

8 min

Pukul adunan pada kelajuan sederhana tinggi selama 8 minit.

Langkah 03.

1 min

Masukkan Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original dalam adunan meringue.

Langkah 04.

5 min

Picit meringue ke atas dulang dengan kertas parchment.

Langkah 05.

60 min

Bakar selama 60 minit pada suhu 140°C. Ketepikan untuk cooldown

Langkah 06.

3 min

Dalam mangkuk adunan yang berasingan, pukul krim sehingga sederhana keras.

Langkah 07.

3 min

Gabungkan Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original dengan susu pekat dan krim putar dalam mangkuk untuk dibuat sebagai sos.

Langkah 08.

2 min

Campurkan sos dengan krim putar.

Langkah 09.

5 min

Dengan menggunakan piping bag, picit krim di atas mini pavlova.

Langkah 10.

5 min

Letakkan sedikit strawberi dan beri biru di atas mini pavlova.

Langkah 11.

1 min

Taburkan dengan Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original dan hidangkan.

Maklumat Nutrisi

223.27

Kalori

2.94g

Protin

32.26g

Karbohidrat

9.43g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Nestlé® Nestum® Mini Pavlova

Image

Prep: 30 mins
Cooking: 60 mins
Serve: 6 people

Ingredients


  • 100 gram Aising
  • 1 cawan Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original
  • 100 Gram Gula Kastor
  • 12 Gram Tepung Jagung
  • 1 Sudu Besar Cuka
  • 3 keping Telur Putih
  • 250 gram Krim Putar
  • 2 Sudu Besar Susu Pekat
  • 1 Pek Strawberi
  • 1 Pek Beri Biru


Directions

Step 01.

3 min

Ingredients on this step:

Campurkan aising, gula kastor, tepung jagung, cuka, dan bahan-bahan putih telur dalam mangkuk adunan.

Step 02.

8 min

Ingredients on this step:

Pukul adunan pada kelajuan sederhana tinggi selama 8 minit.

Step 03.

1 min

Ingredients on this step:

Masukkan Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original dalam adunan meringue.

Step 04.

5 min

Ingredients on this step:

Picit meringue ke atas dulang dengan kertas parchment.

Step 05.

60 min

Ingredients on this step:

Bakar selama 60 minit pada suhu 140°C. Ketepikan untuk cooldown

Step 06.

3 min

Ingredients on this step:

Dalam mangkuk adunan yang berasingan, pukul krim sehingga sederhana keras.

Step 07.

3 min

Ingredients on this step:

Gabungkan Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original dengan susu pekat dan krim putar dalam mangkuk untuk dibuat sebagai sos.

Step 08.

2 min

Ingredients on this step:

Campurkan sos dengan krim putar.

Step 09.

5 min

Ingredients on this step:

Dengan menggunakan piping bag, picit krim di atas mini pavlova.

Step 10.

5 min

Ingredients on this step:

Letakkan sedikit strawberi dan beri biru di atas mini pavlova.

Step 11.

1 min

Ingredients on this step:

Taburkan dengan Nestlé® Nestum® All Family Cereal Original dan hidangkan.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 32.26g
  • energykilocalories: 223.27kcal
  • fat: 9.43g
  • protein: 2.94g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?