Bahan-Bahan
- 2 sudu besar Minyak Masak
- 2 unit Bawang Besar
- 4 ulas Bawang Putih
- 3 tangkai Daun Kari
- 2 paket MAGGI® Sambal Tumis
- 2 1/2 sudu besar Serbuk Kari
- 1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
- 150 gram Kentang
- 1 cawan Air
- 2 sudu kecil Perasa Sayuran
- 2 sudu kecil Gula
- 1 sudu kecil Pes Asam Jawa
- 16 unit Kulit Popiah
- 2 sudu besar Tepung Gandum
- 1/4 cawan Air
- 1/2 cawan Minyak Masak
Sedia
16
Mins
Masak
29
Mins
Hidangan
2
Orang
Langkah-Langkah
Langkah 01.
6 min
Panaskan minyak masak, tumis bahan kisar bersama daun kari sehingga kering. Masukkan MAGGI® Sambal Tumis dan serbuk kari. Kacau rata sehingga pecah minyak.
Langkah 02.
10 min
Masukkan Harvest Gourmet® Stir Fry Mince, kentang dan air. Kacau sehingga sedikit kering.
Langkah 03.
3 min
Masukkan perasa sayuran, gula dan pes asam jawa. Kacau sebati. Ketepikan.
Langkah 04.
1 min
Gaul sebati tepung gandum dan air.
Langkah 05.
15 min
Letakkan inti di dalam kulit popiah dan lipat kemas. Gamkan menggunakan bancuhan tepung. Balut untuk lapisan kedua dan gamkan. Ulang untuk semua.
Langkah 06.
10 min
Panaskan minyak masak, goreng sehingga garing. Angkat dan sedia untuk dihidang.
Maklumat Nutrisi
291.39
Kalori
7.67g
Protin
26.91g
Karbohidrat
17.03g
Lemak
Tags
Temui Resepi Kami
Ingredients
- 2 sudu besar Minyak Masak
- 2 unit Bawang Besar
- 4 ulas Bawang Putih
- 3 tangkai Daun Kari
- 2 paket MAGGI® Sambal Tumis
- 2 1/2 sudu besar Serbuk Kari
- 1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
- 150 gram Kentang
- 1 cawan Air
- 2 sudu kecil Perasa Sayuran
- 2 sudu kecil Gula
- 1 sudu kecil Pes Asam Jawa
- 16 unit Kulit Popiah
- 2 sudu besar Tepung Gandum
- 1/4 cawan Air
- 1/2 cawan Minyak Masak
Directions
Step 01.
6 min
Ingredients on this step:
Panaskan minyak masak, tumis bahan kisar bersama daun kari sehingga kering. Masukkan MAGGI® Sambal Tumis dan serbuk kari. Kacau rata sehingga pecah minyak.
Step 02.
10 min
Ingredients on this step:
Masukkan Harvest Gourmet® Stir Fry Mince, kentang dan air. Kacau sehingga sedikit kering.
Step 03.
3 min
Ingredients on this step:
Masukkan perasa sayuran, gula dan pes asam jawa. Kacau sebati. Ketepikan.
Step 04.
1 min
Ingredients on this step:
Gaul sebati tepung gandum dan air.
Step 05.
15 min
Ingredients on this step:
Letakkan inti di dalam kulit popiah dan lipat kemas. Gamkan menggunakan bancuhan tepung. Balut untuk lapisan kedua dan gamkan. Ulang untuk semua.
Step 06.
10 min
Ingredients on this step:
Panaskan minyak masak, goreng sehingga garing. Angkat dan sedia untuk dihidang.
Nutrition Facts
- carbohydrates: 26.91g
- energykilocalories: 291.39kcal
- fat: 17.03g
- protein: 7.67g
Tulis Ulasan Anda