Murtabak Mudah Berasaskan Tumbuhan Langkau ke kandungan utama

Murtabak Mudah Harvest Gourmet

Image
Harvest Gourmet™ width=
Resipi oleh Harvest Gourmet™

Bahan-Bahan

  • 2 sudu besar Minyak Masak
  • 2 unit Bawang Besar
  • 4 ulas Bawang Putih
  • 3 tangkai Daun Kari
  • 2 paket MAGGI® Sambal Tumis
  • 2 1/2 sudu besar Serbuk Kari
  • 1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
  • 150 gram Kentang
  • 1 cawan Air
  • 2 sudu kecil Perasa Sayuran
  • 2 sudu kecil Gula
  • 1 sudu kecil Pes Asam Jawa
  • 16 unit Kulit Popiah
  • 2 sudu besar Tepung Gandum
  • 1/4 cawan Air
  • 1/2 cawan Minyak Masak

Sedia

16

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

29

Mins

test

Hidangan

2

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

6 min

Panaskan minyak masak, tumis bahan kisar bersama daun kari sehingga kering. Masukkan MAGGI® Sambal Tumis dan serbuk kari. Kacau rata sehingga pecah minyak.

Langkah 02.

10 min

Masukkan Harvest Gourmet® Stir Fry Mince, kentang dan air. Kacau sehingga sedikit kering.

Langkah 03.

3 min

Masukkan perasa sayuran, gula dan pes asam jawa. Kacau sebati. Ketepikan.

Langkah 04.

1 min

Gaul sebati tepung gandum dan air.

Langkah 05.

15 min

Letakkan inti di dalam kulit popiah dan lipat kemas. Gamkan menggunakan bancuhan tepung. Balut untuk lapisan kedua dan gamkan. Ulang untuk semua.

Langkah 06.

10 min

Panaskan minyak masak, goreng sehingga garing. Angkat dan sedia untuk dihidang.

Maklumat Nutrisi

291.39

Kalori

7.67g

Protin

26.91g

Karbohidrat

17.03g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Image

Prep: 16 mins
Cooking: 29 mins
Serve: 2 people

Ingredients


  • 2 sudu besar Minyak Masak
  • 2 unit Bawang Besar
  • 4 ulas Bawang Putih
  • 3 tangkai Daun Kari
  • 2 paket MAGGI® Sambal Tumis
  • 2 1/2 sudu besar Serbuk Kari
  • 1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
  • 150 gram Kentang
  • 1 cawan Air
  • 2 sudu kecil Perasa Sayuran
  • 2 sudu kecil Gula
  • 1 sudu kecil Pes Asam Jawa
  • 16 unit Kulit Popiah
  • 2 sudu besar Tepung Gandum
  • 1/4 cawan Air
  • 1/2 cawan Minyak Masak


Directions

Step 01.

6 min

Ingredients on this step:

Panaskan minyak masak, tumis bahan kisar bersama daun kari sehingga kering. Masukkan MAGGI® Sambal Tumis dan serbuk kari. Kacau rata sehingga pecah minyak.

Step 02.

10 min

Ingredients on this step:

Masukkan Harvest Gourmet® Stir Fry Mince, kentang dan air. Kacau sehingga sedikit kering.

Step 03.

3 min

Ingredients on this step:

Masukkan perasa sayuran, gula dan pes asam jawa. Kacau sebati. Ketepikan.

Step 04.

1 min

Ingredients on this step:

Gaul sebati tepung gandum dan air.

Step 05.

15 min

Ingredients on this step:

Letakkan inti di dalam kulit popiah dan lipat kemas. Gamkan menggunakan bancuhan tepung. Balut untuk lapisan kedua dan gamkan. Ulang untuk semua.

Step 06.

10 min

Ingredients on this step:

Panaskan minyak masak, goreng sehingga garing. Angkat dan sedia untuk dihidang.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 26.91g
  • energykilocalories: 291.39kcal
  • fat: 17.03g
  • protein: 7.67g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?