Bibimbab Korea Bersama Stir Fry Mince | Harvest Gourmet Langkau ke kandungan utama

Korean Stir Fry Mince Bibimbab

Image
Harvest Gourmet™ width=
Resipi oleh Harvest Gourmet™

Bahan-Bahan

  • 2 cawan Beras Calrose
  • 3 cawan Air
  • 3 cawan Bayam
  • 2 cawan Taugeh
  • 1 unit Timun Jepun
  • 1 unit Lobak Merah
  • 2 sudu besar Minyak Bijan
  • 1 sudu besar Kicap Cair
  • 1 sudu besar yang diratakan Perisa Cendawan
  • 2 sudu kecil Bijan
  • 2 sudu besar Minyak Masak
  • 3 ulas Bawang Putih
  • 1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
  • 1/2 sudu besar Kicap Cair
  • 2 sudu kecil Minyak Bijan
  • 1 sudu besar Madu
  • 2 sudu kecil Bijan
  • 4 keping Rumpai Laut
  • 6 sudu besar Gochujang Sauce

Sedia

4

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

21

Mins

test

Hidangan

2

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

15 min

Basuhkan beras calrose. Masukkan kedalam periuk nasi bersama air. Biarkan masak.

Langkah 02.

4 min

Celurkan bayam dan taugeh. Dimangkuk berasingan, gaulkan bayam, taugeh dan timun jepun bersama sedikit minyak bijan, perisa cendawan dan bijan yang disangai.

Langkah 03.

3 min

Hiriskan lobak merah. Tumiskan lobak merah bersama minyak bijan dan tambahkan sedikit kicap cair dan MAGGI CukupRasa.

Langkah 04.

3 min

Untuk menyediakan Harvest Gourmet Stir Fry Mince Bulgogi, panaskan minyak masak, tumiskan bawang putih yang telah dicincang sehingga kekuningan. Masukkan Harvest Gourmet Stir Fry Mince.

Langkah 05.

5 min

Masukkan kicap cair, minyak bijan, madu dan bijan. Tumis sehingga sedikit garing.

Langkah 06.

10 min

Untuk menghidang, gaulkan nasi dengan minyak bijan. Letakkan didalam mangkuk. Susunkan sayur-sayuran diatas nasi, letakkan Harvest Gourmet Stir Fry Mince Bulgogi, tambahkan sos gochujang dan taburkan rumai paut.

Maklumat Nutrisi

407.48

Kalori

14.01g

Protin

45.66g

Karbohidrat

19.16g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Image

Prep: 4 mins
Cooking: 21 mins
Serve: 2 people

Ingredients


  • 2 cawan Beras Calrose
  • 3 cawan Air
  • 3 cawan Bayam
  • 2 cawan Taugeh
  • 1 unit Timun Jepun
  • 1 unit Lobak Merah
  • 2 sudu besar Minyak Bijan
  • 1 sudu besar Kicap Cair
  • 1 sudu besar yang diratakan Perisa Cendawan
  • 2 sudu kecil Bijan
  • 2 sudu besar Minyak Masak
  • 3 ulas Bawang Putih
  • 1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
  • 1/2 sudu besar Kicap Cair
  • 2 sudu kecil Minyak Bijan
  • 1 sudu besar Madu
  • 2 sudu kecil Bijan
  • 4 keping Rumpai Laut
  • 6 sudu besar Gochujang Sauce


Directions

Step 01.

15 min

Ingredients on this step:

Basuhkan beras calrose. Masukkan kedalam periuk nasi bersama air. Biarkan masak.

Step 02.

4 min

Ingredients on this step:

Celurkan bayam dan taugeh. Dimangkuk berasingan, gaulkan bayam, taugeh dan timun jepun bersama sedikit minyak bijan, perisa cendawan dan bijan yang disangai.

Step 03.

3 min

Ingredients on this step:

Hiriskan lobak merah. Tumiskan lobak merah bersama minyak bijan dan tambahkan sedikit kicap cair dan MAGGI CukupRasa.

Step 04.

3 min

Ingredients on this step:

Untuk menyediakan Harvest Gourmet Stir Fry Mince Bulgogi, panaskan minyak masak, tumiskan bawang putih yang telah dicincang sehingga kekuningan. Masukkan Harvest Gourmet Stir Fry Mince.

Step 05.

5 min

Ingredients on this step:

Masukkan kicap cair, minyak bijan, madu dan bijan. Tumis sehingga sedikit garing.

Step 06.

10 min

Ingredients on this step:

Untuk menghidang, gaulkan nasi dengan minyak bijan. Letakkan didalam mangkuk. Susunkan sayur-sayuran diatas nasi, letakkan Harvest Gourmet Stir Fry Mince Bulgogi, tambahkan sos gochujang dan taburkan rumai paut.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 45.66g
  • energykilocalories: 407.48kcal
  • fat: 19.16g
  • protein: 14.01g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?