Bibimbab Korea Bersama Stir Fry Mince | Harvest Gourmet Langkau ke kandungan utama

Korean Stir Fry Mince Bibimbab

Image
Harvest Gourmet™ width=
recipe by Harvest Gourmet™

Ingredients

  • 2 cawan Beras Calrose
  • 3 cawan Air
  • 3 cawan Bayam
  • 2 cawan Taugeh
  • 1 unit Timun Jepun
  • 1 unit Lobak Merah
  • 2 sudu besar Minyak Bijan
  • 1 sudu besar Kicap Cair
  • 1 sudu besar yang diratakan Perisa Cendawan
  • 2 sudu kecil Bijan
  • 2 sudu besar Minyak Masak
  • 3 ulas Bawang Putih
  • 1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
  • 1/2 sudu besar Kicap Cair
  • 2 sudu kecil Minyak Bijan
  • 1 sudu besar Madu
  • 2 sudu kecil Bijan
  • 4 keping Rumpai Laut
  • 6 sudu besar Gochujang Sauce

Sedia

4

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

21

Mins

test

Hidangan

2

Orang

Directions

Step 01.

15 min

Basuhkan beras calrose. Masukkan kedalam periuk nasi bersama air. Biarkan masak.

Step 02.

4 min

Celurkan bayam dan taugeh. Dimangkuk berasingan, gaulkan bayam, taugeh dan timun jepun bersama sedikit minyak bijan, perisa cendawan dan bijan yang disangai.

Step 03.

3 min

Hiriskan lobak merah. Tumiskan lobak merah bersama minyak bijan dan tambahkan sedikit kicap cair dan MAGGI CukupRasa.

Step 04.

3 min

Untuk menyediakan Harvest Gourmet Stir Fry Mince Bulgogi, panaskan minyak masak, tumiskan bawang putih yang telah dicincang sehingga kekuningan. Masukkan Harvest Gourmet Stir Fry Mince.

Step 05.

5 min

Masukkan kicap cair, minyak bijan, madu dan bijan. Tumis sehingga sedikit garing.

Step 06.

10 min

Untuk menghidang, gaulkan nasi dengan minyak bijan. Letakkan didalam mangkuk. Susunkan sayur-sayuran diatas nasi, letakkan Harvest Gourmet Stir Fry Mince Bulgogi, tambahkan sos gochujang dan taburkan rumai paut.

Nutrition Facts

407.48

kcal

14.01g

Protein

45.66g

Carb

19.16g

Fat

Write a review

Would you recommend this item?
Imej-imej
You have added 0 out of 3 allowed media item entities.

Discover Our Recipes

Korean Stir Fry Mince Bibimbab

Image

Prep: 4 mins
Cooking: 21 mins
Serve: 2 people

Ingredients


  • 2 cawan Beras Calrose
  • 3 cawan Air
  • 3 cawan Bayam
  • 2 cawan Taugeh
  • 1 unit Timun Jepun
  • 1 unit Lobak Merah
  • 2 sudu besar Minyak Bijan
  • 1 sudu besar Kicap Cair
  • 1 sudu besar yang diratakan Perisa Cendawan
  • 2 sudu kecil Bijan
  • 2 sudu besar Minyak Masak
  • 3 ulas Bawang Putih
  • 1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
  • 1/2 sudu besar Kicap Cair
  • 2 sudu kecil Minyak Bijan
  • 1 sudu besar Madu
  • 2 sudu kecil Bijan
  • 4 keping Rumpai Laut
  • 6 sudu besar Gochujang Sauce


Directions

Step 01.

15 min

Ingredients on this step:

Basuhkan beras calrose. Masukkan kedalam periuk nasi bersama air. Biarkan masak.

Step 02.

4 min

Ingredients on this step:

Celurkan bayam dan taugeh. Dimangkuk berasingan, gaulkan bayam, taugeh dan timun jepun bersama sedikit minyak bijan, perisa cendawan dan bijan yang disangai.

Step 03.

3 min

Ingredients on this step:

Hiriskan lobak merah. Tumiskan lobak merah bersama minyak bijan dan tambahkan sedikit kicap cair dan MAGGI CukupRasa.

Step 04.

3 min

Ingredients on this step:

Untuk menyediakan Harvest Gourmet Stir Fry Mince Bulgogi, panaskan minyak masak, tumiskan bawang putih yang telah dicincang sehingga kekuningan. Masukkan Harvest Gourmet Stir Fry Mince.

Step 05.

5 min

Ingredients on this step:

Masukkan kicap cair, minyak bijan, madu dan bijan. Tumis sehingga sedikit garing.

Step 06.

10 min

Ingredients on this step:

Untuk menghidang, gaulkan nasi dengan minyak bijan. Letakkan didalam mangkuk. Susunkan sayur-sayuran diatas nasi, letakkan Harvest Gourmet Stir Fry Mince Bulgogi, tambahkan sos gochujang dan taburkan rumai paut.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 45.66g
  • energykilocalories: 407.48kcal
  • fat: 19.16g
  • protein: 14.01g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?