Kek Keju Hangus Nestlé® EveryDay® | Nestlé Home of Good Langkau ke kandungan utama

Kek Keju Hangus Nestlé® EveryDay®

Image
Nestlé® EveryDay® width=
recipe by Nestlé® EveryDay®

Ingredients

  • 250 Gram Keju Krim
  • 65 gram Gula
  • 2 Telur Besar
  • 1/2 Sudu Besar Esen Vanila
  • 120ml Susu Nestlé® EveryDay®
  • 80 milliliter Krim Putar
  • 15 Gram Tepung

Sedia

11

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

25

Mins

test

Hidangan

2

Orang

Directions

Step 01.

5 min

Pukul cream cheese hingga kembang dan ringan. Kemudian, tuangkan gula dan teruskan pukul selama 2 minit lagi.

Step 02.

2 min

Perlahan-lahan masukkan telur, satu demi satu, dan esen vanila.

Step 03.

2 min

Tuangkan susu Nestlé® EveryDay® dan krim putar. Pukul sehingga sebati. Kemudian, masukkan tepung jagung dan gaul rata.

Step 04.

2 min

Tuang adunan ke dalam loyang kek 6" yang telah dialas. (Pastikan untuk melapik loyang kek dengan kertas pacmen di atas rim dan dimasukkan ke dalam bahagian bawah)

Step 05.

25 min

Masukkan ke dalam air fryer dan bakar pada suhu 200°C selama 20 minit. Pastikan kek keju masih bergoyang di tengah manakala bahagian atasnya telah gelap.

Step 06.

160 min

Biarkan ia sejuk di dalam air fryer sehingga suhu bilik.

Step 07.

120 min

Sejukkan sekurang-kurangnya 2 jam sebelum dimakan.

Nutrition Facts

284.81

kcal

5.76g

Protein

17.53g

Carb

21.44g

Fat

Write a review

Would you recommend this item?
Imej-imej
You have added 0 out of 3 allowed media item entities.

Discover Our Recipes

Kek Keju Hangus Nestlé® EveryDay®

Image

Prep: 11 mins
Cooking: 25 mins
Serve: 2 people

Ingredients


  • 250 Gram Keju Krim
  • 65 gram Gula
  • 2 Telur Besar
  • 1/2 Sudu Besar Esen Vanila
  • 120ml Susu Nestlé® EveryDay®
  • 80 milliliter Krim Putar
  • 15 Gram Tepung


Directions

Step 01.

5 min

Ingredients on this step:

Pukul cream cheese hingga kembang dan ringan. Kemudian, tuangkan gula dan teruskan pukul selama 2 minit lagi.

Step 02.

2 min

Ingredients on this step:

Perlahan-lahan masukkan telur, satu demi satu, dan esen vanila.

Step 03.

2 min

Ingredients on this step:

Tuangkan susu Nestlé® EveryDay® dan krim putar. Pukul sehingga sebati. Kemudian, masukkan tepung jagung dan gaul rata.

Step 04.

2 min

Ingredients on this step:

Tuang adunan ke dalam loyang kek 6" yang telah dialas. (Pastikan untuk melapik loyang kek dengan kertas pacmen di atas rim dan dimasukkan ke dalam bahagian bawah)

Step 05.

25 min

Ingredients on this step:

Masukkan ke dalam air fryer dan bakar pada suhu 200°C selama 20 minit. Pastikan kek keju masih bergoyang di tengah manakala bahagian atasnya telah gelap.

Step 06.

160 min

Ingredients on this step:

Biarkan ia sejuk di dalam air fryer sehingga suhu bilik.

Step 07.

120 min

Ingredients on this step:

Sejukkan sekurang-kurangnya 2 jam sebelum dimakan.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 17.53g
  • energykilocalories: 284.81kcal
  • fat: 21.44g
  • protein: 5.76g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?