Ingredients
- 4 sudu besar Minyak Masak
- 1 unit Bawang Holland
- 4 ulas Bawang Putih
- 2 sudu besar Tepung Gandum
- 3 sudu besar Serbuk Kari
- 2 1/2 cawan Air
- 1 unit Epal
- 3 1/2 sudu kecil Perasa Sayuran
- 1 unit Lobak Merah
- 1 unit Kentang
- 1 sudu besar Sos Tomato MAGGI®
- 1 sudu besar Kicap cair
- 4 keping Harvest Gourmet Cutlet
Sedia
10
Mins
Masak
28
Mins
Hidangan
2
Orang
Directions
Step 01.
4 min
Panaskan minyak masak. Tumiskan bawang holland, bawang putih sehingga wangi dan keperangan.
Step 02.
2 min
Masukkan rempah kari dan tepung gandum, gaulkan rata.
Step 03.
10 min
Perlahan – lahan tuangkan air sambil gaul rata. Masukkan apple, perasa sayuran, lobak merah, kentang, MAGGI Sos Tomato dan kicap cair. Biarkan ia reneh sehingga lobak merah dan kentang lembut.
Step 04.
12 min
Bakar Harvest Gourmet Cutlet di dalam air fryer selama 12 minit pada suhu 180c.
Step 05.
2 min
Hidangkan Harvest Gourmet Cutlet bersama nasi dan kuah kari Jepun.
Nutrition Facts
201.15
kcal
8.95g
Protein
16.53g
Carb
10.95g
Fat
Tags
Discover Our Recipes
Ingredients
- 4 sudu besar Minyak Masak
- 1 unit Bawang Holland
- 4 ulas Bawang Putih
- 2 sudu besar Tepung Gandum
- 3 sudu besar Serbuk Kari
- 2 1/2 cawan Air
- 1 unit Epal
- 3 1/2 sudu kecil Perasa Sayuran
- 1 unit Lobak Merah
- 1 unit Kentang
- 1 sudu besar Sos Tomato MAGGI®
- 1 sudu besar Kicap cair
- 4 keping Harvest Gourmet Cutlet
Directions
Step 01.
4 min
Ingredients on this step:
Panaskan minyak masak. Tumiskan bawang holland, bawang putih sehingga wangi dan keperangan.
Step 02.
2 min
Ingredients on this step:
Masukkan rempah kari dan tepung gandum, gaulkan rata.
Step 03.
10 min
Ingredients on this step:
Perlahan – lahan tuangkan air sambil gaul rata. Masukkan apple, perasa sayuran, lobak merah, kentang, MAGGI Sos Tomato dan kicap cair. Biarkan ia reneh sehingga lobak merah dan kentang lembut.
Step 04.
12 min
Ingredients on this step:
Bakar Harvest Gourmet Cutlet di dalam air fryer selama 12 minit pada suhu 180c.
Step 05.
2 min
Ingredients on this step:
Hidangkan Harvest Gourmet Cutlet bersama nasi dan kuah kari Jepun.
Nutrition Facts
- carbohydrates: 16.53g
- energykilocalories: 201.15kcal
- fat: 10.95g
- protein: 8.95g
Write a review