Harvest Gourmet Schnitzel Kari Jepun Tanpa Daging Langkau ke kandungan utama

Harvest Gourmet Cutlet Kari Jepun

Image
Harvest Gourmet™ width=
recipe by Harvest Gourmet™

Ingredients

  • 4 sudu besar Minyak Masak
  • 1 unit Bawang Holland
  • 4 ulas Bawang Putih
  • 2 sudu besar Tepung Gandum
  • 3 sudu besar Serbuk Kari
  • 2 1/2 cawan Air
  • 1 unit Epal
  • 3 1/2 sudu kecil Perasa Sayuran
  • 1 unit Lobak Merah
  • 1 unit Kentang
  • 1 sudu besar Sos Tomato MAGGI®
  • 1 sudu besar Kicap cair
  • 4 keping Harvest Gourmet Cutlet

Sedia

10

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

28

Mins

test

Hidangan

2

Orang

Directions

Step 01.

4 min

Panaskan minyak masak. Tumiskan bawang holland, bawang putih sehingga wangi dan keperangan.

Step 02.

2 min

Masukkan rempah kari dan tepung gandum, gaulkan rata.

Step 03.

10 min

Perlahan – lahan tuangkan air sambil gaul rata. Masukkan apple, perasa sayuran, lobak merah, kentang, MAGGI Sos Tomato dan kicap cair. Biarkan ia reneh sehingga lobak merah dan kentang lembut.

Step 04.

12 min

Bakar Harvest Gourmet Cutlet di dalam air fryer selama 12 minit pada suhu 180c.

Step 05.

2 min

Hidangkan Harvest Gourmet Cutlet bersama nasi dan kuah kari Jepun.

Nutrition Facts

201.15

kcal

8.95g

Protein

16.53g

Carb

10.95g

Fat

Write a review

Would you recommend this item?
Imej-imej
You have added 0 out of 3 allowed media item entities.

Discover Our Recipes

Harvest Gourmet Cutlet Kari Jepun

Image

Prep: 10 mins
Cooking: 28 mins
Serve: 2 people

Ingredients


  • 4 sudu besar Minyak Masak
  • 1 unit Bawang Holland
  • 4 ulas Bawang Putih
  • 2 sudu besar Tepung Gandum
  • 3 sudu besar Serbuk Kari
  • 2 1/2 cawan Air
  • 1 unit Epal
  • 3 1/2 sudu kecil Perasa Sayuran
  • 1 unit Lobak Merah
  • 1 unit Kentang
  • 1 sudu besar Sos Tomato MAGGI®
  • 1 sudu besar Kicap cair
  • 4 keping Harvest Gourmet Cutlet


Directions

Step 01.

4 min

Ingredients on this step:

Panaskan minyak masak. Tumiskan bawang holland, bawang putih sehingga wangi dan keperangan.

Step 02.

2 min

Ingredients on this step:

Masukkan rempah kari dan tepung gandum, gaulkan rata.

Step 03.

10 min

Ingredients on this step:

Perlahan – lahan tuangkan air sambil gaul rata. Masukkan apple, perasa sayuran, lobak merah, kentang, MAGGI Sos Tomato dan kicap cair. Biarkan ia reneh sehingga lobak merah dan kentang lembut.

Step 04.

12 min

Ingredients on this step:

Bakar Harvest Gourmet Cutlet di dalam air fryer selama 12 minit pada suhu 180c.

Step 05.

2 min

Ingredients on this step:

Hidangkan Harvest Gourmet Cutlet bersama nasi dan kuah kari Jepun.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 16.53g
  • energykilocalories: 201.15kcal
  • fat: 10.95g
  • protein: 8.95g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?