Harvest Gourmet Nugget dengan Salutan Sos Gochujang Madu Langkau ke kandungan utama

Harvest Gourmet Nugget dengan Salutan Sos Gochujang Madu

Image
Harvest Gourmet™ width=
Resipi oleh Harvest Gourmet™

Bahan-Bahan

  • 1 paket Harvest Gourmet Nugget
  • 2 sudu besar Halia
  • 1/4 cawan Gochujang Sauce
  • 1/4 cawan Puri Tomato
  • 2 sudu besar Madu
  • 2 sudu kecil Cuka
  • 2 sudu kecil Minyak Masak
  • 1 sudu kecil Daun Bawang
  • 1 sudu kecil Bijan
  • 1 kecil Lobak Merah
  • 1 unit Timun
  • 1 unit Cili Bangala Merah

Sedia

10

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

22

Mins

test

Hidangan

1

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

11 min

Bakar Harvest Gourmet Nuggets dalam 'Air Fryer' pada suhu 180c selama 11 minit.

Langkah 02.

2 min

Untuk membuat sos, panaskan minyak masak perlahan-lahan dalam kuali dan tumis halia kisar sehingga naik bau.

Langkah 03.

2 min

Masukkan puri tomato, pes gochujang, madu dan cuka beras.

Langkah 04.

5 min

Kacau rata hingga sebati dan masak dengan api perlahan sehingga sos mula mendidih.

Langkah 05.

2 min

Tutup api. Masukkan Harvest Gourmet Nuggets yang digoreng dengan sos pedas untuk proses salutan.

Langkah 06.

1 min

Taburkan bijan dan hirisan daun bawang. Hidangkan segera dengan lobak merah, timun & cili banggala.

Maklumat Nutrisi

340.52

Kalori

13.54g

Protin

38.38g

Karbohidrat

14.49g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Image

Prep: 10 mins
Cooking: 22 mins
Serve: 1 people

Ingredients


  • 1 paket Harvest Gourmet Nugget
  • 2 sudu besar Halia
  • 1/4 cawan Gochujang Sauce
  • 1/4 cawan Puri Tomato
  • 2 sudu besar Madu
  • 2 sudu kecil Cuka
  • 2 sudu kecil Minyak Masak
  • 1 sudu kecil Daun Bawang
  • 1 sudu kecil Bijan
  • 1 kecil Lobak Merah
  • 1 unit Timun
  • 1 unit Cili Bangala Merah


Directions

Step 01.

11 min

Ingredients on this step:

Bakar Harvest Gourmet Nuggets dalam 'Air Fryer' pada suhu 180c selama 11 minit.

Step 02.

2 min

Ingredients on this step:

Untuk membuat sos, panaskan minyak masak perlahan-lahan dalam kuali dan tumis halia kisar sehingga naik bau.

Step 03.

2 min

Ingredients on this step:

Masukkan puri tomato, pes gochujang, madu dan cuka beras.

Step 04.

5 min

Ingredients on this step:

Kacau rata hingga sebati dan masak dengan api perlahan sehingga sos mula mendidih.

Step 05.

2 min

Ingredients on this step:

Tutup api. Masukkan Harvest Gourmet Nuggets yang digoreng dengan sos pedas untuk proses salutan.

Step 06.

1 min

Ingredients on this step:

Taburkan bijan dan hirisan daun bawang. Hidangkan segera dengan lobak merah, timun & cili banggala.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 38.38g
  • energykilocalories: 340.52kcal
  • fat: 14.49g
  • protein: 13.54g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?