Harvest Gourmet Chargrilled Keemasan Tanpa Daging Langkau ke kandungan utama

Harvest Gourmet Chargrilled dengan Rumpai laut

Image
Harvest Gourmet™ width=
Resipi oleh Harvest Gourmet™

Bahan-Bahan

  • 2 paket Cendawan Enoki
  • 4 keping Rumpai Laut
  • 1/2 paket Harvest Gourmet Chargrilled Pieces
  • 1/2 cawan Minyak Masak
  • 2 sudu besar Minyak Masak
  • 2 tangkai Cili Merah
  • 1 inci Halia
  • 1 1/2 sudu besar Taucu
  • 2 sudu kecil Gula
  • 1/4 cawan Air
  • 1 sudu kecil Tepung ubi kayu
  • 1/2 sudu kecil Perasa Sayuran
  • 1/2 cawan Air
  • 2 sudu besar Taucu
  • 2 sudu kecil Gula
  • 1 sudu kecil Kicap Pekat
  • 1/2 sudu kecil Minyak Bijan

Sedia

10

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

23

Mins

test

Hidangan

2

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

5 min

Untuk sambal, panaskan minyak masak, masukkan cili padi dan halia yang dicincang. Goreng hingga naik bau. Masukkan taucu, gula, air, perasa sayuran dan tepung kentang yang dilarutkan. Gaul sebati. Mengetepikan.

Langkah 02.

15 min

Balut Harvest Gourmet Chargrilled Pieces dengan kepingan rumpai laut. Tutup hujungnya dengan sapuan air. Panaskan minyak masak, goreng hingga kekuningan.

Langkah 03.

3 min

Untuk sos, campurkan air, taucu, gula, kicap ringan dan minyak bijan. Reneh seketika.

Langkah 04.

2 min

Untuk menghidang, susun cendawan enoki kukus di atas pinggan, tuang atas sos, letak sambal di tengah. Kemudian susun chargrilled yang digoreng. Sedia untuk dihidangkan.

Maklumat Nutrisi

111.04

Kalori

5.40g

Protin

10.19g

Karbohidrat

5.69g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Harvest Gourmet Chargrilled dengan Rumpai laut

Image

Prep: 10 mins
Cooking: 23 mins
Serve: 2 people

Ingredients


  • 2 paket Cendawan Enoki
  • 4 keping Rumpai Laut
  • 1/2 paket Harvest Gourmet Chargrilled Pieces
  • 1/2 cawan Minyak Masak
  • 2 sudu besar Minyak Masak
  • 2 tangkai Cili Merah
  • 1 inci Halia
  • 1 1/2 sudu besar Taucu
  • 2 sudu kecil Gula
  • 1/4 cawan Air
  • 1 sudu kecil Tepung ubi kayu
  • 1/2 sudu kecil Perasa Sayuran
  • 1/2 cawan Air
  • 2 sudu besar Taucu
  • 2 sudu kecil Gula
  • 1 sudu kecil Kicap Pekat
  • 1/2 sudu kecil Minyak Bijan


Directions

Step 01.

5 min

Ingredients on this step:

Untuk sambal, panaskan minyak masak, masukkan cili padi dan halia yang dicincang. Goreng hingga naik bau. Masukkan taucu, gula, air, perasa sayuran dan tepung kentang yang dilarutkan. Gaul sebati. Mengetepikan.

Step 02.

15 min

Ingredients on this step:

Balut Harvest Gourmet Chargrilled Pieces dengan kepingan rumpai laut. Tutup hujungnya dengan sapuan air. Panaskan minyak masak, goreng hingga kekuningan.

Step 03.

3 min

Ingredients on this step:

Untuk sos, campurkan air, taucu, gula, kicap ringan dan minyak bijan. Reneh seketika.

Step 04.

2 min

Ingredients on this step:

Untuk menghidang, susun cendawan enoki kukus di atas pinggan, tuang atas sos, letak sambal di tengah. Kemudian susun chargrilled yang digoreng. Sedia untuk dihidangkan.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 10.19g
  • energykilocalories: 111.04kcal
  • fat: 5.69g
  • protein: 5.40g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?