Bahan-Bahan
- 2 paket Cendawan Enoki
- 4 keping Rumpai Laut
- 1/2 paket Harvest Gourmet Chargrilled Pieces
- 1/2 cawan Minyak Masak
- 2 sudu besar Minyak Masak
- 2 tangkai Cili Merah
- 1 inci Halia
- 1 1/2 sudu besar Taucu
- 2 sudu kecil Gula
- 1/4 cawan Air
- 1 sudu kecil Tepung ubi kayu
- 1/2 sudu kecil Perasa Sayuran
- 1/2 cawan Air
- 2 sudu besar Taucu
- 2 sudu kecil Gula
- 1 sudu kecil Kicap Pekat
- 1/2 sudu kecil Minyak Bijan
Sedia
10
Mins
Masak
23
Mins
Hidangan
2
Orang
Langkah-Langkah
Langkah 01.
5 min
Untuk sambal, panaskan minyak masak, masukkan cili padi dan halia yang dicincang. Goreng hingga naik bau. Masukkan taucu, gula, air, perasa sayuran dan tepung kentang yang dilarutkan. Gaul sebati. Mengetepikan.
Langkah 02.
15 min
Balut Harvest Gourmet Chargrilled Pieces dengan kepingan rumpai laut. Tutup hujungnya dengan sapuan air. Panaskan minyak masak, goreng hingga kekuningan.
Langkah 03.
3 min
Untuk sos, campurkan air, taucu, gula, kicap ringan dan minyak bijan. Reneh seketika.
Langkah 04.
2 min
Untuk menghidang, susun cendawan enoki kukus di atas pinggan, tuang atas sos, letak sambal di tengah. Kemudian susun chargrilled yang digoreng. Sedia untuk dihidangkan.
Maklumat Nutrisi
111.04
Kalori
5.40g
Protin
10.19g
Karbohidrat
5.69g
Lemak
Tags
Temui Resepi Kami
Ingredients
- 2 paket Cendawan Enoki
- 4 keping Rumpai Laut
- 1/2 paket Harvest Gourmet Chargrilled Pieces
- 1/2 cawan Minyak Masak
- 2 sudu besar Minyak Masak
- 2 tangkai Cili Merah
- 1 inci Halia
- 1 1/2 sudu besar Taucu
- 2 sudu kecil Gula
- 1/4 cawan Air
- 1 sudu kecil Tepung ubi kayu
- 1/2 sudu kecil Perasa Sayuran
- 1/2 cawan Air
- 2 sudu besar Taucu
- 2 sudu kecil Gula
- 1 sudu kecil Kicap Pekat
- 1/2 sudu kecil Minyak Bijan
Directions
Step 01.
5 min
Ingredients on this step:
Untuk sambal, panaskan minyak masak, masukkan cili padi dan halia yang dicincang. Goreng hingga naik bau. Masukkan taucu, gula, air, perasa sayuran dan tepung kentang yang dilarutkan. Gaul sebati. Mengetepikan.
Step 02.
15 min
Ingredients on this step:
Balut Harvest Gourmet Chargrilled Pieces dengan kepingan rumpai laut. Tutup hujungnya dengan sapuan air. Panaskan minyak masak, goreng hingga kekuningan.
Step 03.
3 min
Ingredients on this step:
Untuk sos, campurkan air, taucu, gula, kicap ringan dan minyak bijan. Reneh seketika.
Step 04.
2 min
Ingredients on this step:
Untuk menghidang, susun cendawan enoki kukus di atas pinggan, tuang atas sos, letak sambal di tengah. Kemudian susun chargrilled yang digoreng. Sedia untuk dihidangkan.
Nutrition Facts
- carbohydrates: 10.19g
- energykilocalories: 111.04kcal
- fat: 5.69g
- protein: 5.40g
Tulis Ulasan Anda