Bahan-Bahan
- 1/2 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
- 2 gram Lumut Hitam Kering
- 1/2 medium Lobak Merah
- 1 sudu kecil Perasa Cendawan
- 8 daun Kobis Cina
- 2 sudu besar Minyak Masak
- 6 unit Cendawan Shiitake
- 1/2 cawan Air
- 1 sudu besar Sos Tiram Vegetarian
- 2 sudu kecil Perasa Cendawan
- 1/2 sudu kecil Serbuk Lada Putih
- 1 sudu kecil Gula
- 1 sudu besar Tepung Kentang
- 2 sudu kecil Minyak Bijan
Sedia
3
Mins
Masak
15
Mins
Hidangan
2
Orang
Langkah-Langkah
Langkah 01.
2 min
Tuangkan sos di atas pinggan. Susun gulungan jed kukus. Sedia untuk dihidangkan.
Langkah 02.
3 min
Dalam mangkuk, gaul rata Harvest Gourmet Stir Fry Mince, lumut hitam yang direndam, lobak merah yang dicincang dan perasa cendawan.
Langkah 03.
10 min
Rebus daun kubis hingga lembut sedikit. Keringkan. Isikan isi. Balut kemas. Kukus selama 5 minit.
Langkah 04.
3 min
Untuk sos, panaskan minyak masak, goreng cendawan kisar hingga naik bau. Masukkan air, sos tiram vegetarian, perasa cendawan, lada putih dan gula. Gaul sebati.
Langkah 05.
2 min
Pekatkan dengan kanji kentang yang telah dilarutkan. Masukkan minyak bijan. Kacau rata.
Maklumat Nutrisi
100.70
Kalori
3.46g
Protin
5.32g
Karbohidrat
7.31g
Lemak
Tags
Temui Resepi Kami
Ingredients
- 1/2 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
- 2 gram Lumut Hitam Kering
- 1/2 medium Lobak Merah
- 1 sudu kecil Perasa Cendawan
- 8 daun Kobis Cina
- 2 sudu besar Minyak Masak
- 6 unit Cendawan Shiitake
- 1/2 cawan Air
- 1 sudu besar Sos Tiram Vegetarian
- 2 sudu kecil Perasa Cendawan
- 1/2 sudu kecil Serbuk Lada Putih
- 1 sudu kecil Gula
- 1 sudu besar Tepung Kentang
- 2 sudu kecil Minyak Bijan
Directions
Step 01.
2 min
Ingredients on this step:
Tuangkan sos di atas pinggan. Susun gulungan jed kukus. Sedia untuk dihidangkan.
Step 02.
3 min
Ingredients on this step:
Dalam mangkuk, gaul rata Harvest Gourmet Stir Fry Mince, lumut hitam yang direndam, lobak merah yang dicincang dan perasa cendawan.
Step 03.
10 min
Ingredients on this step:
Rebus daun kubis hingga lembut sedikit. Keringkan. Isikan isi. Balut kemas. Kukus selama 5 minit.
Step 04.
3 min
Ingredients on this step:
Untuk sos, panaskan minyak masak, goreng cendawan kisar hingga naik bau. Masukkan air, sos tiram vegetarian, perasa cendawan, lada putih dan gula. Gaul sebati.
Step 05.
2 min
Ingredients on this step:
Pekatkan dengan kanji kentang yang telah dilarutkan. Masukkan minyak bijan. Kacau rata.
Nutrition Facts
- carbohydrates: 5.32g
- energykilocalories: 100.70kcal
- fat: 7.31g
- protein: 3.46g
Tulis Ulasan Anda