Bahan-Bahan
- 150 gram Mentega
- 30 Gram Gula Serbuk
- 125 Gram Tepung
- 20 Gram Kelapa kering
- 200 Gram cip butang coklat
- 3 Sudu Besar Butiran Emas Nescafé®
- 6 jari KitKat® 6 unit
- 1 sudu kecil Ekstrak vanila
Sedia
21
Mins
Masak
18
Mins
Hidangan
15
Orang
Langkah-Langkah
Langkah 01.
3 min
Untuk menyediakan ganache, cairkan KitKat® , coklat berbentuk butang dan Nescafé® Gold Granules di atas api sederhana sehingga tekstur yang licin.
Langkah 02.
1 min
Untuk mula membakar biskut, alaskan 2 dulang pembakar dengan kertas parchment.
Langkah 03.
1 min
Letakkan mentega ke dalam mangkuk dan gaul sehingga berkrim dengan pengadun tangan.
Langkah 04.
12 min
Masukkan gula tepung dan ekstrak vanila, teruskan gaul selama 12 minit sehingga adunan menjadi putih dan berkrim.
Langkah 05.
2 min
Masukkan tepung dengan menggunakan spatula dan gaul hingga sebati.
Langkah 06.
1 min
Pindahkan adunan ke dalam piping bag.
Langkah 07.
2 min
Paipkan adunan pada dulang pembakar yang telah disediakan untuk membentuk biskut.
Langkah 08.
15 min
Bakar pada suhu 160˚C selama 15 minit atau sehingga dasar biskut bertukar perang.
Langkah 09.
2 min
Celupkan setiap biskut ke dalam ganache (suam), dengan separuh biskut sahaja di salut.
Langkah 10.
5 min
Hiaskan biskut dengan kelapa kering.
Langkah 11.
10 min
Biarkan ia sejuk dan sedia untuk dihidangkan.
Maklumat Nutrisi
317.54
Kalori
3.48g
Protin
28.53g
Karbohidrat
21.08g
Lemak
Tags
Temui Resepi Kami
Ingredients
- 150 gram Mentega
- 30 Gram Gula Serbuk
- 125 Gram Tepung
- 20 Gram Kelapa kering
- 200 Gram cip butang coklat
- 3 Sudu Besar Butiran Emas Nescafé®
- 6 jari KitKat® 6 unit
- 1 sudu kecil Ekstrak vanila
Directions
Step 01.
3 min
Ingredients on this step:
Untuk menyediakan ganache, cairkan KitKat® , coklat berbentuk butang dan Nescafé® Gold Granules di atas api sederhana sehingga tekstur yang licin.
Step 02.
1 min
Ingredients on this step:
Untuk mula membakar biskut, alaskan 2 dulang pembakar dengan kertas parchment.
Step 03.
1 min
Ingredients on this step:
Letakkan mentega ke dalam mangkuk dan gaul sehingga berkrim dengan pengadun tangan.
Step 04.
12 min
Ingredients on this step:
Masukkan gula tepung dan ekstrak vanila, teruskan gaul selama 12 minit sehingga adunan menjadi putih dan berkrim.
Step 05.
2 min
Ingredients on this step:
Masukkan tepung dengan menggunakan spatula dan gaul hingga sebati.
Step 06.
1 min
Ingredients on this step:
Pindahkan adunan ke dalam piping bag.
Step 07.
2 min
Ingredients on this step:
Paipkan adunan pada dulang pembakar yang telah disediakan untuk membentuk biskut.
Step 08.
15 min
Ingredients on this step:
Bakar pada suhu 160˚C selama 15 minit atau sehingga dasar biskut bertukar perang.
Step 09.
2 min
Ingredients on this step:
Celupkan setiap biskut ke dalam ganache (suam), dengan separuh biskut sahaja di salut.
Step 10.
5 min
Ingredients on this step:
Hiaskan biskut dengan kelapa kering.
Step 11.
10 min
Ingredients on this step:
Biarkan ia sejuk dan sedia untuk dihidangkan.
Nutrition Facts
- carbohydrates: 28.53g
- energykilocalories: 317.54kcal
- fat: 21.08g
- protein: 3.48g
Tulis Ulasan Anda