Biskut Mentega KitKat® | Nestlé Home of Good Langkau ke kandungan utama

Biskut Mentega KitKat®

Image
KitKat® width=
Resipi oleh KitKat®

Bahan-Bahan

  • 150 gram Mentega
  • 30 Gram Gula Serbuk
  • 125 Gram Tepung
  • 20 Gram Kelapa kering
  • 200 Gram cip butang coklat
  • 3 Sudu Besar Butiran Emas Nescafé®
  • 6 jari KitKat® 6 unit
  • 1 sudu kecil Ekstrak vanila

Sedia

21

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

18

Mins

test

Hidangan

15

Orang

Langkah-Langkah

Langkah 01.

3 min

Untuk menyediakan ganache, cairkan KitKat® , coklat berbentuk butang dan Nescafé® Gold Granules di atas api sederhana sehingga tekstur yang licin.

Langkah 02.

1 min

Untuk mula membakar biskut, alaskan 2 dulang pembakar dengan kertas parchment.

Langkah 03.

1 min

Letakkan mentega ke dalam mangkuk dan gaul sehingga berkrim dengan pengadun tangan.

Langkah 04.

12 min

Masukkan gula tepung dan ekstrak vanila, teruskan gaul selama 12 minit sehingga adunan menjadi putih dan berkrim.

Langkah 05.

2 min

Masukkan tepung dengan menggunakan spatula dan gaul hingga sebati.

Langkah 06.

1 min

Pindahkan adunan ke dalam piping bag.

Langkah 07.

2 min

Paipkan adunan pada dulang pembakar yang telah disediakan untuk membentuk biskut.

Langkah 08.

15 min

Bakar pada suhu 160˚C selama 15 minit atau sehingga dasar biskut bertukar perang.

Langkah 09.

2 min

Celupkan setiap biskut ke dalam ganache (suam), dengan separuh biskut sahaja di salut.

Langkah 10.

5 min

Hiaskan biskut dengan kelapa kering.

Langkah 11.

10 min

Biarkan ia sejuk dan sedia untuk dihidangkan.

Maklumat Nutrisi

317.54

Kalori

3.48g

Protin

28.53g

Karbohidrat

21.08g

Lemak

Tulis Ulasan Anda

Adakah anda akan mengesyorkan item ini?
Imej-imej
Anda telah menambah 0 daripada 3 item media yang dibenarkan.

Temui Resepi Kami

Biskut Mentega KitKat®

Image

Prep: 21 mins
Cooking: 18 mins
Serve: 15 people

Ingredients


  • 150 gram Mentega
  • 30 Gram Gula Serbuk
  • 125 Gram Tepung
  • 20 Gram Kelapa kering
  • 200 Gram cip butang coklat
  • 3 Sudu Besar Butiran Emas Nescafé®
  • 6 jari KitKat® 6 unit
  • 1 sudu kecil Ekstrak vanila


Directions

Step 01.

3 min

Ingredients on this step:

Untuk menyediakan ganache, cairkan KitKat® , coklat berbentuk butang dan Nescafé® Gold Granules di atas api sederhana sehingga tekstur yang licin.

Step 02.

1 min

Ingredients on this step:

Untuk mula membakar biskut, alaskan 2 dulang pembakar dengan kertas parchment.

Step 03.

1 min

Ingredients on this step:

Letakkan mentega ke dalam mangkuk dan gaul sehingga berkrim dengan pengadun tangan.

Step 04.

12 min

Ingredients on this step:

Masukkan gula tepung dan ekstrak vanila, teruskan gaul selama 12 minit sehingga adunan menjadi putih dan berkrim.

Step 05.

2 min

Ingredients on this step:

Masukkan tepung dengan menggunakan spatula dan gaul hingga sebati.

Step 06.

1 min

Ingredients on this step:

Pindahkan adunan ke dalam piping bag.

Step 07.

2 min

Ingredients on this step:

Paipkan adunan pada dulang pembakar yang telah disediakan untuk membentuk biskut.

Step 08.

15 min

Ingredients on this step:

Bakar pada suhu 160˚C selama 15 minit atau sehingga dasar biskut bertukar perang.

Step 09.

2 min

Ingredients on this step:

Celupkan setiap biskut ke dalam ganache (suam), dengan separuh biskut sahaja di salut.

Step 10.

5 min

Ingredients on this step:

Hiaskan biskut dengan kelapa kering.

Step 11.

10 min

Ingredients on this step:

Biarkan ia sejuk dan sedia untuk dihidangkan.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 28.53g
  • energykilocalories: 317.54kcal
  • fat: 21.08g
  • protein: 3.48g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?