Bahan-Bahan
- 1/2 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
- 1 unit Tauhu Keras
- 2 gram Lumut Hitam Kering
- 2 sudu kecil Perasa Cendawan
- 1 sudu kecil Gula
- 20 gram Sengkuang Cina
- 1 sudu besar Tepung Jagung
- 1 sudu besar Tepung ubi kayu
- 1/4 cawan Minyak Masak
- 8 tandan Pak Choy
- 2 sudu besar Goji Berries
- 1 cawan Air
- 1 1/2 sudu kecil Perasa Cendawan
- 1/2 sudu besar Kicap Cair
- 1/2 sudu kecil Serbuk Lada Putih
- 1/2 sudu kecil Minyak Bijan
- 2 sudu besar Tepung Kentang
Sedia
3
Mins
Masak
12
Mins
Hidangan
5
Orang
Langkah-Langkah
Langkah 01.
3 min
Gaul rata Harvest Gourmet Stir Fry Mince, tauhu keras, lumut hitam yang direndam, perasa cendawan, gula dan buah berangan yang dicincang.
Langkah 02.
8 min
Dalam mangkuk berasingan, campurkan tepung jagung dan tepung kentang. Bentukkan bebola, salutkan sedikit dengan bancuhan tepung dan goreng hingga kekuningan.
Langkah 03.
5 min
Untuk menghidang, susun pak choy yang telah dikukus, tuangkan sos dan bebola di tengah. Sedia untuk dihidangkan.
Langkah 04.
4 min
Untuk membuat sos, reneh air, masukkan perasa cendawan, kicap cair, lada putih dan minyak bijan. Gaul sebati. Masukkan tepung kentang yang dilarutkan, gaul hingga pekat.
Maklumat Nutrisi
169.77
Kalori
9.39g
Protin
10.56g
Karbohidrat
10.80g
Lemak
Tags
Temui Resepi Kami
Ingredients
- 1/2 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
- 1 unit Tauhu Keras
- 2 gram Lumut Hitam Kering
- 2 sudu kecil Perasa Cendawan
- 1 sudu kecil Gula
- 20 gram Sengkuang Cina
- 1 sudu besar Tepung Jagung
- 1 sudu besar Tepung ubi kayu
- 1/4 cawan Minyak Masak
- 8 tandan Pak Choy
- 2 sudu besar Goji Berries
- 1 cawan Air
- 1 1/2 sudu kecil Perasa Cendawan
- 1/2 sudu besar Kicap Cair
- 1/2 sudu kecil Serbuk Lada Putih
- 1/2 sudu kecil Minyak Bijan
- 2 sudu besar Tepung Kentang
Directions
Step 01.
3 min
Ingredients on this step:
Gaul rata Harvest Gourmet Stir Fry Mince, tauhu keras, lumut hitam yang direndam, perasa cendawan, gula dan buah berangan yang dicincang.
Step 02.
8 min
Ingredients on this step:
Dalam mangkuk berasingan, campurkan tepung jagung dan tepung kentang. Bentukkan bebola, salutkan sedikit dengan bancuhan tepung dan goreng hingga kekuningan.
Step 03.
5 min
Ingredients on this step:
Untuk menghidang, susun pak choy yang telah dikukus, tuangkan sos dan bebola di tengah. Sedia untuk dihidangkan.
Step 04.
4 min
Ingredients on this step:
Untuk membuat sos, reneh air, masukkan perasa cendawan, kicap cair, lada putih dan minyak bijan. Gaul sebati. Masukkan tepung kentang yang dilarutkan, gaul hingga pekat.
Nutrition Facts
- carbohydrates: 10.56g
- energykilocalories: 169.77kcal
- fat: 10.80g
- protein: 9.39g
Tulis Ulasan Anda