Bebola Tanpa Daging Kemakmuran Harvest Gourmet Langkau ke kandungan utama

Bebola Tanpa Daging Harvest Gourmet

Image
Harvest Gourmet™ width=
recipe by Harvest Gourmet™

Ingredients

  • 1/2 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
  • 1 unit Tauhu Keras
  • 2 gram Lumut Hitam Kering
  • 2 sudu kecil Perasa Cendawan
  • 1 sudu kecil Gula
  • 20 gram Sengkuang Cina
  • 1 sudu besar Tepung Jagung
  • 1 sudu besar Tepung ubi kayu
  • 1/4 cawan Minyak Masak
  • 8 tandan Pak Choy
  • 2 sudu besar Goji Berries
  • 1 cawan Air
  • 1 1/2 sudu kecil Perasa Cendawan
  • 1/2 sudu besar Kicap Cair
  • 1/2 sudu kecil Serbuk Lada Putih
  • 1/2 sudu kecil Minyak Bijan
  • 2 sudu besar Tepung Kentang

Sedia

3

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

12

Mins

test

Hidangan

5

Orang

Directions

Step 01.

3 min

Gaul rata Harvest Gourmet Stir Fry Mince, tauhu keras, lumut hitam yang direndam, perasa cendawan, gula dan buah berangan yang dicincang.

Step 02.

8 min

Dalam mangkuk berasingan, campurkan tepung jagung dan tepung kentang. Bentukkan bebola, salutkan sedikit dengan bancuhan tepung dan goreng hingga kekuningan.

Step 03.

5 min

Untuk menghidang, susun pak choy yang telah dikukus, tuangkan sos dan bebola di tengah. Sedia untuk dihidangkan.

Step 04.

4 min

Untuk membuat sos, reneh air, masukkan perasa cendawan, kicap cair, lada putih dan minyak bijan. Gaul sebati. Masukkan tepung kentang yang dilarutkan, gaul hingga pekat.

Nutrition Facts

169.77

kcal

9.39g

Protein

10.56g

Carb

10.80g

Fat

Write a review

Would you recommend this item?
Imej-imej
You have added 0 out of 3 allowed media item entities.

Discover Our Recipes

Bebola Tanpa Daging Harvest Gourmet

Image

Prep: 3 mins
Cooking: 12 mins
Serve: 5 people

Ingredients


  • 1/2 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
  • 1 unit Tauhu Keras
  • 2 gram Lumut Hitam Kering
  • 2 sudu kecil Perasa Cendawan
  • 1 sudu kecil Gula
  • 20 gram Sengkuang Cina
  • 1 sudu besar Tepung Jagung
  • 1 sudu besar Tepung ubi kayu
  • 1/4 cawan Minyak Masak
  • 8 tandan Pak Choy
  • 2 sudu besar Goji Berries
  • 1 cawan Air
  • 1 1/2 sudu kecil Perasa Cendawan
  • 1/2 sudu besar Kicap Cair
  • 1/2 sudu kecil Serbuk Lada Putih
  • 1/2 sudu kecil Minyak Bijan
  • 2 sudu besar Tepung Kentang


Directions

Step 01.

3 min

Ingredients on this step:

Gaul rata Harvest Gourmet Stir Fry Mince, tauhu keras, lumut hitam yang direndam, perasa cendawan, gula dan buah berangan yang dicincang.

Step 02.

8 min

Ingredients on this step:

Dalam mangkuk berasingan, campurkan tepung jagung dan tepung kentang. Bentukkan bebola, salutkan sedikit dengan bancuhan tepung dan goreng hingga kekuningan.

Step 03.

5 min

Ingredients on this step:

Untuk menghidang, susun pak choy yang telah dikukus, tuangkan sos dan bebola di tengah. Sedia untuk dihidangkan.

Step 04.

4 min

Ingredients on this step:

Untuk membuat sos, reneh air, masukkan perasa cendawan, kicap cair, lada putih dan minyak bijan. Gaul sebati. Masukkan tepung kentang yang dilarutkan, gaul hingga pekat.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 10.56g
  • energykilocalories: 169.77kcal
  • fat: 10.80g
  • protein: 9.39g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?