Aloo Ghobi Nestlé® EveryDay® | Nestlé Home of Good Langkau ke kandungan utama

Aloo Ghobi Nestlé® EveryDay®

Image
Nestlé® EveryDay® width=
recipe by Nestlé® EveryDay®

Ingredients

  • 3 Sudu Besar Minyak Sayur
  • 3 sudu besar Susu Tepung EveryDay®
  • 1/2 kembang kol 300g
  • 3 Kentang Sederhana
  • 1/4 Cawan Air
  • 1 Bawang Merah
  • 3 Ulas Bawang Putih
  • 1 sudu besar Halia
  • 1 Cili Hijau
  • 1 buah tomato
  • 390 Gram Tomato Cincang dalam Tin
  • 1 Sudu Besar Cili Serbuk
  • 1 1/2 Sudu Besar Ketumbar Kisar
  • 1/2 Sudu Besar Jintan Manis
  • 1/2 Sudu Besar Kunyit Kisar
  • 1/2 Sudu Besar Garam Masala
  • 2 Limau nipis
  • 1 Secubit Garam
  • 1 Secubit Lada
  • Ketumbar untuk Hiasan

Sedia

20

Mins

Recipe Cooking Time

test

Masak

25

Mins

test

Hidangan

1

Orang

Directions

Step 01.

20 min

Sediakan bahan-bahan. Sediakan pes kari dengan mencampurkan kesemua bahan pes kari.

Step 02.

3 min

Panaskan minyak dalam kuali tidak melekit. Masukkan biji jintan manis dan kentang. Goreng hingga naik bau. Masak selama 2-3 minit dengan api perlahan.

Step 03.

4 min

Masukkan bunga kobis dan tumis hingga kedua-dua kentang dan kembang kol bertukar sedikit ke perang keemasan. Hidangkan dan biarkan minyak dalam kuali.

Step 04.

4 min

Masukkan bancuhan pes kari dan kacau dengan api perlahan selama 3-4 minit sehingga minyak mula menggelegak.

Step 05.

5 min

Masukkan kentang dan kembang kol. Masukkan air dan biarkan mendidih perlahan. Kacau sentiasa.

Step 06.

4 min

Sebaik sahaja kari mula pekat, periksa sama ada kentang telah masak.

Step 07.

5 min

Panaskan dan masukkan susu EveryDay®, kemudian matikan api. Teruskan kacau sehingga sebati.

Step 08.

1 min

Hidangkan dan hidangkan. Hiaskan dengan ketumbar.

Nutrition Facts

311.49

kcal

8.82g

Protein

35.53g

Carb

17.90g

Fat

Write a review

Would you recommend this item?
Imej-imej
You have added 0 out of 3 allowed media item entities.

Discover Our Recipes

Aloo Ghobi Nestlé® EveryDay®

Image

Prep: 20 mins
Cooking: 25 mins
Serve: 1 people

Ingredients


  • 3 Sudu Besar Minyak Sayur
  • 3 sudu besar Susu Tepung EveryDay®
  • 1/2 kembang kol 300g
  • 3 Kentang Sederhana
  • 1/4 Cawan Air
  • 1 Bawang Merah
  • 3 Ulas Bawang Putih
  • 1 sudu besar Halia
  • 1 Cili Hijau
  • 1 buah tomato
  • 390 Gram Tomato Cincang dalam Tin
  • 1 Sudu Besar Cili Serbuk
  • 1 1/2 Sudu Besar Ketumbar Kisar
  • 1/2 Sudu Besar Jintan Manis
  • 1/2 Sudu Besar Kunyit Kisar
  • 1/2 Sudu Besar Garam Masala
  • 2 Limau nipis
  • 1 Secubit Garam
  • 1 Secubit Lada
  • Ketumbar untuk Hiasan


Directions

Step 01.

20 min

Ingredients on this step:

Sediakan bahan-bahan. Sediakan pes kari dengan mencampurkan kesemua bahan pes kari.

Step 02.

3 min

Ingredients on this step:

Panaskan minyak dalam kuali tidak melekit. Masukkan biji jintan manis dan kentang. Goreng hingga naik bau. Masak selama 2-3 minit dengan api perlahan.

Step 03.

4 min

Ingredients on this step:

Masukkan bunga kobis dan tumis hingga kedua-dua kentang dan kembang kol bertukar sedikit ke perang keemasan. Hidangkan dan biarkan minyak dalam kuali.

Step 04.

4 min

Ingredients on this step:

Masukkan bancuhan pes kari dan kacau dengan api perlahan selama 3-4 minit sehingga minyak mula menggelegak.

Step 05.

5 min

Ingredients on this step:

Masukkan kentang dan kembang kol. Masukkan air dan biarkan mendidih perlahan. Kacau sentiasa.

Step 06.

4 min

Ingredients on this step:

Sebaik sahaja kari mula pekat, periksa sama ada kentang telah masak.

Step 07.

5 min

Ingredients on this step:

Panaskan dan masukkan susu EveryDay®, kemudian matikan api. Teruskan kacau sehingga sebati.

Step 08.

1 min

Ingredients on this step:

Hidangkan dan hidangkan. Hiaskan dengan ketumbar.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 35.53g
  • energykilocalories: 311.49kcal
  • fat: 17.90g
  • protein: 8.82g

Print

Kami akan menghantar anda ke halaman:

Teruskan ke halaman?