Resepi Bubur Lambuk Ayam Beraroma | MAGGI® Malaysia Skip to main content

KitKat® Butter Cookies

Image

Ingredients

  • 3 sudu besar Minyak Jagung
  • 1 unit Bawang Besar
  • 3 ulas Bawang Putih
  • 1 inci Halia
  • 1 sudu besar Udang Kering
  • 1/4 cawan Air
  • 200 gram Ayam Cincang
  • 1/2 sudu kecil Serbuk Lada Putih
  • 1/2 sudu kecil Serbuk Lada Hitam
  • 2 1/2 liter Air
  • 1 keping Daun Pandan
  • 1 cawan Beras
  • 2 sudu besar MAGGI® CukupRasa™
  • 3 sudu besar Santan
  • 1 tangkai Daun Sup
  • 1 tangkai Daun Bawang
  • 3 sudu besar Bawang Goreng

Prep

330

Mins

Recipe Cooking Time

test

Cooking

835

Mins

test

Serve

37

Pax

Directions

Step 01.

3 min

  • Air
  • Udang Kering
  • Bawang Besar
  • Minyak Jagung
  • Bawang Putih
  • Halia

Panaskan minyak masak, tumis bawang besar, bawang putih, halia dan udang kering yang telah dikisar sehingga naik bau.

Step 02.

5 min

  • Ayam Cincang

Masukkan isi ayam kisar. Tumis sehingga ayam masak sekata.

Step 03.

2 min

  • Serbuk Lada Hitam
  • Serbuk Lada Putih

Masukkan serbuk lada putih dan serbuk lada hitam. Tumis sehingga naik bau.

Step 04.

20 min

  • Air
  • Daun Pandan
  • Beras

Masukkan air, beras dan daun pandan. Didihkan sambil mengacau selama 20 minit atas sehingga beras hancur.

Step 05.

3 min

  • Santan
  • MAGGI® CukupRasa™

Masukkan MAGGI® CukupRasa dan santan pekat. Gaul rata.

Step 06.

2 min

  • Bawang Goreng
  • Daun Bawang
  • Daun Sup

Masukkan daun sup, daun bawang dan bawang goreng. Gaul rata. Bubur sedia untuk dihidang.

Nutrition Facts

162.55

Kcal

6.69g

Protein

14.47g

Carb

8.78g

Fat

Write a review

Would you recommend this item?
Images
You have added 0 out of 3 allowed media items.

Discover Our Recipes

KitKat® Butter Cookies

Image

Prep: 330 mins
Cooking: 835 mins
Serve: 37 people

Ingredients


  • 3 sudu besar Minyak Jagung
  • 1 unit Bawang Besar
  • 3 ulas Bawang Putih
  • 1 inci Halia
  • 1 sudu besar Udang Kering
  • 1/4 cawan Air
  • 200 gram Ayam Cincang
  • 1/2 sudu kecil Serbuk Lada Putih
  • 1/2 sudu kecil Serbuk Lada Hitam
  • 2 1/2 liter Air
  • 1 keping Daun Pandan
  • 1 cawan Beras
  • 2 sudu besar MAGGI® CukupRasa™
  • 3 sudu besar Santan
  • 1 tangkai Daun Sup
  • 1 tangkai Daun Bawang
  • 3 sudu besar Bawang Goreng


Directions

Step 01.

3 min

Ingredients on this step:

  • Air
  • Udang Kering
  • Bawang Besar
  • Minyak Jagung
  • Bawang Putih
  • Halia

Panaskan minyak masak, tumis bawang besar, bawang putih, halia dan udang kering yang telah dikisar sehingga naik bau.

Step 02.

5 min

Ingredients on this step:

  • Ayam Cincang

Masukkan isi ayam kisar. Tumis sehingga ayam masak sekata.

Step 03.

2 min

Ingredients on this step:

  • Serbuk Lada Hitam
  • Serbuk Lada Putih

Masukkan serbuk lada putih dan serbuk lada hitam. Tumis sehingga naik bau.

Step 04.

20 min

Ingredients on this step:

  • Air
  • Daun Pandan
  • Beras

Masukkan air, beras dan daun pandan. Didihkan sambil mengacau selama 20 minit atas sehingga beras hancur.

Step 05.

3 min

Ingredients on this step:

  • Santan
  • MAGGI® CukupRasa™

Masukkan MAGGI® CukupRasa dan santan pekat. Gaul rata.

Step 06.

2 min

Ingredients on this step:

  • Bawang Goreng
  • Daun Bawang
  • Daun Sup

Masukkan daun sup, daun bawang dan bawang goreng. Gaul rata. Bubur sedia untuk dihidang.



Nutrition Facts


  • carbohydrates: 14.47g
  • energykilocalories: 162.55kcal
  • fat: 8.78g
  • protein: 6.69g

Print

We are directing you to our home site at:

Proceed to open the site door?